ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

                                            

                                                                                                          Ποσειδωνία 11/06/2020

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο, συνεχίζει, την εκ περιτροπής λειτουργία  του μέχρι και 26/06/2020. Τις δύο τελευταίες ημέρες λειτουργίας (25-26/06/2020) θα δοθούν οι βαθμοί Β΄και Γ ΄ τριμήνου καθώς και οι έλεγχοι προόδου. Όλα θα τοποθετηθούν σε φάκελο και θα μπουν στη τσάντα των μαθητών.  Για τις δύο μικρές τάξεις  Α΄και Β΄ θα υπάρξει  ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων τηλεφωνικά.

Προσοχή!! Όσοι μαθητές /τριες επιθυμούν να φοιτήσουν για το επόμενο σχολικό έτος 2020-21 στο ολοήμερο , παρακαλούμε τους γονείς να μας καταθέσουν αίτηση φοίτησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις εργασίας)  μέχρι 20/06/2020. 

Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών /τριών της ΣΤ ‘ τάξης,  ότι θα εγγραφούν να φοιτήσουν στο 3ο Γυμνάσιο Σύρου. 

   Αίτηση – Δήλωση εγγραφής στο Ολοήμερο πρόγραμμα                                       

Ο Διευθυντής – Χρήστος Καφτηράνης 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ: Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!

Προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο.

Για το πλήρες έγγραφο πατήστε: Για τους γονείς και κηδεμόνες.

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχολογία του παιδιού στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον»

Επιστημονική τηλε-ημερίδα που διοργανώνει το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου με θέμα: «Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχολογία του παιδιού στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον»

Εισηγήτριες:

 • Στεφανία Παπαδάκη, Σχολική Ψυχολόγος ΠΕ23, Κ.Ε.Σ.Υ. Σύρου
 • Κυριακή-Αλεξάνδρα Αμπανίδου, Ψυχολόγος ΠΕ23, Κ.Ε.Σ.Υ. Νάξου

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, ώρα 19:00-20:30 μέσω της πλατφόρμας webex και στον σύνδεσμο: https://minedu-gov-gr.webex.com/join/etsavala30

Η πρόσκληση «Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχολογία του παιδιού στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον»

Ανακοίνωση – Επαναλειτουργία σχολικής μονάδας

Αγαπητοί γονείς

Όπως ήδη θα έχετε πληροφορηθεί το σχολείο από 1/6/2020 ανοίγει και πάλι τις πόρτες για τους μαθητές μας. Η επαναλειτουργία όμως δεν θα είναι με τις ίδιες συνθήκες λειτουργίας που γνωρίζαμε. Οι συνθήκες λειτουργίας, λόγω Covid-19,  αλλάζουν.

Η λειτουργία των τάξεων θα γίνει εκ περιτροπής σύμφωνα με την εγκύκλιο που καθορίζει τον αριθμό και τον τρόπο παραμονής των μαθητών στην αίθουσα. Επομένως για τμήματα άνω των 15 μαθητών οι μαθητές θα προσέρχονται   εναλλάξ  Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και Τρίτη – Πέμπτη.

Οι μαθητές θα προσέρχονται 08.15΄και θα αποχωρούν κανονικά από το σχολείο 13.15΄.

Τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγια. Οι μαθητές κατά τη μεταφορά πρέπει  υποχρεωτικά να φορούν μάσκα.  Μαθητής ή μαθήτρια που δεν θα φοράει μάσκα δεν θα επιβιβάζεται στο λεωφορείο.

Το ολοήμερο καταρχήν δεν θα λειτουργήσει.

Το κυλικείο, επίσης, δεν θα λειτουργήσει.

Οι μαθητές καλό θα είναι να φέρουν μαζί τους προσωπικό παγουρίνο για νερό , ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στις βρύσες του σχολείου.

Αγαπητοί γονείς

Βιώσαμε και βιώνουμε όλοι μας πρωτόγνωρες καταστάσεις. Σας παρακαλώ να ενημερώσετε τα παιδιά σας για την προσωπική τους συμπεριφορά στο σχολείο, για την ατομική τους ευθύνη και για την τήρηση των μέτρων προστασίας για την ασφάλεια όλων.

Οι αίθουσες του σχολείου έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να υποδεχτούμε τους μαθητές μας.  Στα τμήματα άνω των 15 μαθητών θα ενημερωθείτε με μέιλ  από τους εκπαιδευτικούς ποιοι μαθητές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα και ποιοι την Τρίτη.

Τέλος, όσοι γονείς και κηδεμόνες δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, θα πρέπει να μας ενημερώσουν με μια απλή υπεύθυνη δήλωση για την απουσία τους  και για τους λόγους  αποχής από τα μαθήματα.

Κλείνοντας θέλουμε να σας βεβαιώσουμε ότι δική μας προτεραιότητα ήταν και θα είναι η ασφάλεια των μαθητών μας. Σε αυτήν μας την προσπάθεια, σας θέλουμε κοντά μας.

                                           Ο Διευθυντής – Χρήστος Καφτηράνης 

Λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 (COVID-19) – Οδηγίες για Δημοτικά Σχολεία

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Σκοπός των παρακάτω οδηγιών είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και του
λοιπού προσωπικού των Δημοτικών Σχολείων της χώρας (και μέσω αυτών και των μαθητών) σχετικά με τη λοίμωξη COVID-19, τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVID-19 και γενικά την ασφαλή επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων….

Το πλήρες έγγραφο: Λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 (COVID-19) – Οδηγίες για Δημοτικά Σχολεία

Δημιουργία ιστοτόπου “Χρώματα κι αρώματα, της τάξης τα καμώματα!”

Σας ενημερώνουμε ότι η εκπαιδευτικός Γλυκερία Τσιρονίκου, δασκάλα της Α’ τάξης δημιούργησε τον δικό της δικτυακό ιστότοπο με τίτλο: Χρώματα κι αρώματα, της τάξης τα καμώματα!. Πρόκειται για μια σελίδα εκπαιδευτικού περιεχομένου. Κι όπως αναφέρει η ίδια η δημιουργός του ιστοτόπου:

” Στη σελίδα αυτή παρουσιάζονται κυρίως εκπαιδευτικές προτάσεις για τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται στο Δημοτικό Σχολείο.
Αφορμή για τη δημιουργία της σελίδας αυτής υπήρξε η συγκυρία της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Το σύνθημα- προτροπή “Μένουμε σπίτι” έδωσε την ευκαιρία μέσω της σελίδας για μια πιο ουσιαστική επικοινωνία με τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες της τάξης μου! “

Ο σύνδεσμος προς τον δικτυακό τόπο “Χρώματα κι αρώματα, της τάξης τα καμώματα!” θα βρίσκεται μόνιμα και στους Ενδιαφέροντες Συνδέσμους (δεξιά στήλη του ιστοτόπου μας).

Καλοτάξιδη η σελίδα!

Ανακοίνωση – εγγραφή στο Δημοτικό

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας

Πληρ. 2281042050 Ώρες 10.00-12.00 π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι αιτήσεις εγγραφών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 29 Μαΐου 2020.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α ́ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

ΟΙ εγγραφές, με κατάθεση των δικαιολογητικών, θα  γίνονται:

1. Καθημερινά και από ώρα 10.00-12.00 στο γραφείο του Διευθυντή του Σχολείου ή

2. Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση mail@dim-poseidon.kyk.sch.gr με αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς/κηδεμόνες, αλλά αναζητείται από το σχολείο μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ.
 2. Φωτοτυπία του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή.
 4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας. (Λογαριασμός ΔΕΚΟ.)
 5. Αίτηση και υπεύθυνη δήλωση για εγγραφή στο Δημοτικό. Υπάρχει στο σχολείο, ή την βρίσκετε παρακάτω (στο τέλος του άρθρου).

*Για όσους επιθυμούν εγγραφή στο Ολοήμερο Τμήμα
Αίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο. Υπάρχει στο σχολείο, ή την βρίσκετε παρακάτω (στο τέλος του άρθρου).

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Επικοινωνία με Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εξαιτίας των έκτακτων και πρωτόγνωρων συγκυριών που αντιμετωπίζουμε όλοι την παρούσα χρονική στιγμή εξαιτίας της πανδημίας, μέλη της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. του σχολείου μας (Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχολόγος) θα παρέχουν εξ αποστάσεως υποστήριξη σε γονείς και παιδιά της σχολικής μας κοινότητας για θέματα που τους απασχολούν την περίοδο αυτή. Στόχος είναι η κάλυψη ψυχοκοινωνικών αναγκών της οικογένειας που πιθανόν να προκύπτουν από τις αλλαγές που υφιστάμεθα όλοι στην καθημερινότητά μας καθώς και από το γενικευμένο άγχος και φόβο που επικρατεί. Κατά συνέπεια όποιος γονέας επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό παρακαλείται να συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα ούτως ώστε να ορισθεί ένα ραντεβού.

https://forms.gle/e2rbMLNLQLC7b7cF8

Τα μέλη της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. Δημοτικού σχολείου Ποσειδωνίας Σύρου

Δημιουργία και ενεργοποίηση λογαριασμού μαθητή/μαθήτριας στο Π.Σ.Δ.

Ενέργειες των γονέων και κηδεμόνων μέχρι τώρα:

 1. Όσοι δεν έχουν κάνει εγγραφή του παιδιού σας στο Π.Σ.Δ., να κάνουν την εγγραφή αυτή ώστε να συνεχίσουμε στην Εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση.
  Σχετικό άρθρο και με οδηγίες στο site του σχολείου: Οδηγίες εγγραφής μαθητών/μαθητριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.)
 2. Όλοι οι γονείς, αφού έχουν κάνει ήδη εγγραφή, θα πρέπει να εισέλθετε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό του παιδιού στην πλατφόρμα:  https://eclass.sch.gr/ για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός του μαθητή/της μαθήτριας.

Αγαπητά μας παιδιά, περιμένετε οδηγίες… Ευχαριστούμε για τη συνεργασία!!!

Μένουμε καλωδιωμένοι! Μένουμε σπίτι!

Μαρία Ιωσηφίδου – εκ μέρους της Ομάδας υποστήριξης της Εξ αποστάσεως Ασύγχρονης Εκπαίδευσης