ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – Εγγραφές Α’ τάξης 2021-22

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Από 1 έως 20 Μαρτίου τις εργάσιμες μέρες και ώρα 13.30-14.30 κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των μαθητών στην πρώτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2021-22.

Στην πρώτη τάξη εγγράφονται παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-12-2015.

Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής είναι τα παρακάτω:

α.   Αίτηση Εγγραφής που υπάρχει στο σχολείο και συμπληρώνεται την ημέρα της εγγραφής ή εναλλακτικά μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας εδώ : ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 2021-2022 ώστε να την καταθέσετε συμπληρωμένη.

*Παρακαλείστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία στην αίτηση με πεζά γράμματα και με τόνους.

β.   Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου (δίνεται από το Νηπιαγωγείο και προσκομίζεται από τον γονέα/κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό).

γ.   Αποδεικτικό  στοιχείο  από  το  οποίο προκύπτει  η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.  (Σε φωτοτυπία Λογαριασμός Ηλεκτρικού Ρεύματος, Ύδρευσης κ.ά. ή έγγραφο από το TaxisNet).  Οι γονείς μπορούν να συμβουλεύονται το χάρτη με τα όρια των σχολείων που θα βρουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων http://dipe.kyk.sch.gr/sxoleia-pe-kykladwn/chartis-scholikon-monadon/

δ.   Επίδειξη   του   Βιβλιαρίου   Υγείας   του   Παιδιού   (Β.Υ.Π.) και Φωτοτυπία   της σελίδας  ή των σελίδων στις οποίες  φαίνεται ότι έγιναν όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια.

ε. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)  σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ.  Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ

(Το κατεβάζετε πατώντας εδώ: ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ προκειμένου να συμπληρωθεί από γιατρό).  

Έχει τριετή ισχύ. Για τη συμπλήρωσή του, θα έχετε στη διάθεσή σας, το χρονικό διάστημα έως και το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2021.

Το Α.Δ.Υ.Μ. αποτελεί απαραίτητο πιστοποιητικό για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

στ. Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.

ζ. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου  ή  Κοινότητας. Σας  ενημερώνουμε ότι για  την  εγγραφή  των  μαθητών  στα   Δημοτικά  Σχολεία  της  χώρας δεν  απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς,  αλλά  αναζητείται  από  τις  σχολικές  μονάδες μέσω του  Πληροφορικού  Συστήματος  myschool  του ΥΠΑΙΘ.

Για αλλοδαπούς μαθητές επίσημα μεταφρασμένη Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως.

 * Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της μέριμνας για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού SARS-CoV-2 (COVID-19), είναι απαραίτητο κατά την εγγραφή να έχετε συγκεντρωμένα όλα τα σχετικά έγγραφα και δικαιολογητικά.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 2281042050 (για εγγραφές)

2281042428

 Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Ανακοίνωση – Λειτουργία σχολείου 16/17-02-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι με την ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 47/2021  απόφαση του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό και με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για τη διασπορά του COVID – 19.

Ως εκ τούτου το σχολείο μας θα λειτουργήσει την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που είχαμε τον Νοέμβρη δηλ. με ωράριο 14:10 έως 17:20.

Από τη Διεύθυνση

Make A Wish – Κι όμως υπάρχει ελπίδα…

Κι όμως υπάρχει ελπίδα……

Σε μια εποχή πανδημίας, με τους γονείς να αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, οι μαθητές τους σχολείου μας ευαισθητοποιήθηκαν και από το χαρτζιλικάκι τους έδωσαν χρήματα για να αγοράσουν τ’ αστέρια του προγράμματος Make A Wish (Kάνε Μια Ευχή) στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Παιδικού Καρκίνου, βοηθώντας έτσι κάποιο από τα 205 άρρωστα παιδιά να πραγματοποιήσει την ευχή του.

Ήταν σαν ένα κύμα συμπαράστασης στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Μόλις μέσα σε μία εβδομάδα, πουλήθηκαν όλα τα αστέρια και καθώς τα παιδιά ζητούσαν συνεχώς να πάρουν κι άλλα, μας απέδειξαν πως υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον τόπο και αυτή είναι μόνο μέσα από τα παιδιά.

Μπράβο τους!!!

Η δασκάλα των Αγγλικών

Μαργαρίτα Φόνσου

Πρόσκληση σε επιστημονική τηλεημερίδα 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων

…επιστημονική τηλεημερίδα (που) διοργανώνει το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, με θέμα: «Ενδυναμώνοντας Εκπαιδευτικούς, Μαθητές και Γονείς βελτιώνουμε την καθημερινότητά μας»…

Το πλήρες έγγραφο: Πρόσκληση σε επιστημονική τηλεημερίδα 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Ανακοίνωση 10-01-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 11/1/2021 το σχολείο επανέρχεται στη δια ζώσης λειτουργία του.

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά το πρωί 8:00 με 8:15.

Κατά την είσοδο των μαθητών/τριών στη σχολική μονάδα θα πραγματοποιείται θερμομέτρησή τους από τους εκπαιδευτικούς.

Η αποχώρησή τους θα πραγματοποιείται ανά τάξη στις 13:15 μ.μ.

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Παρακαλούμε, οι γονείς/κηδεμόνες να διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις στην είσοδο του σχολείου προς αποφυγή συνωστισμού για την ασφαλή προσέλευση/αποχώρηση των μαθητών/τριών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ, στο χώρο του σχολείου είναι υποχρεωτική η χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής).

  • Συστήνεται (ισχυρά) κάθε παιδί να είναι εφοδιασμένο με 2 καθαρές μάσκες, σε ξεχωριστό σακουλάκι η κάθε μια καθώς και δικό του πακέτο χαρτομάντηλα.
  • Θερμή παράκληση να ελέγχετε κάθε πρωί την υγεία των παιδιών σας. Να θυμίσουμε ότι επιβάλλεται η παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων, οποιουδήποτε μαθητή/τριας εμφανίσει (ακόμα και ήπια) συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού, βήχα ή ρινική  συμφόρηση/καταρροή, με ταυτόχρονη ενημέρωση του σχολείου.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Καλή Χρονιά με υγεία και αισιοδοξία!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ανακοίνωση 07-01-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή  08-01-2021 θα προσέλθουν στο σχολείο μόνο οι εκπαιδευτικοί και το μεσημέρι δεν θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς  επίκειται δια ζώσης λειτουργία των Δημοτικών σχολείων από τη Δευτέρα 11-01-2021.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Παιδιά από την Α’, τη Β’, την Γ’ και την Δ’ τάξη δημιούργησαν κινούμενες εικόνες (animated gifs) και ενωμένες μαζί αποτελούν μια ευχετήρια κάρτα για την καινούργια χρονιά! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

Στοματική υγιεινή – Γερά και δυνατά δόντια

Τα δόντια μας είναι τα όργανα του πεπτικού μας συστήματος με τα οποία κόβουμε και μασάμε τις τροφές. Επίσης μας βοηθούν στην ομιλία , στην αίσθηση της γεύσης και μας χαρίζουν ένα όμορφο χαμόγελο. Η συστηματική και σωστή στοματική υγιεινή είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για τα δόντια και τα ούλα μας. Η καλή υγεία του στόματος είναι σημαντική για την συνολική υγεία και ευεξία, καθώς με αυτόν τον τρόπο μας χαρίζεται ένα φυσικό, υγιές και λαμπερό χαμόγελο….

Το πλήρες έγγραφο: Στοματική υγιεινή – Γερά και δυνατά δόντια

ΖΑΧΑΡΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ –Σχολική νοσηλεύτρια

Ενημερωτικά φυλλάδια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με την προστασία του παιδιού

Ισορροπημένη Διατροφή – Μεσογειακή Πυραμίδα – Διατροφή για Γερά Παιδιά

Διανύουμε μια πρωτόγνωρη περίοδο όπου η πανδημία έχει επιφέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή μας. Η θωράκιση της άμυνας του οργανισμού μας είναι μεγάλης σημασίας. Σε αυτό το σημείο η διατροφή μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό «κλειδί» για την ενίσχυση του οργανισμού μας. ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ με ΜΕΤΑΛΛΑ, ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ αποτελεί μια πολύ καλή βοήθεια ακόμα και   απέναντι στον  COVID-19….

Το πλήρες έγγραφο: Ισορροπημένη Διατροφή – Μεσογειακή Πυραμίδα – Διατροφή για Γερά Παιδιά

Ζαχαρή Αντιγόνη – Σχολική νοσηλεύτρια