Ενημέρωση για τον εορτασμό της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι :

 • Την Τρίτη 27/10/2020, λόγω του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το σχολείο θα πραγματοποιήσει σχετικές εκδηλώσεις εντός του κάθε τμήματος όπως προβλέπεται σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID – 19.
 •  Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο κανονικά το πρωί και θα αποχωρήσουν στις 10:00 π.μ.. Οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία τη συγκεκριμένη ημέρα θα γίνουν σύμφωνα με το διαφοροποιημένο πρόγραμμα του σχολείου.
 • Το ολοήμερο τμήμα  δε θα λειτουργήσει.
 • Παρακαλούνται οι γονείς που τα παιδιά τους δε χρησιμοποιούν το λεωφορείο να ενημερώσουν τους δασκάλους των τμημάτων για τον τρόπο αποχώρησης των παιδιών τη συγκεκριμένη ημέρα.

Ενημερωτικό σημείωμα λειτουργίας της ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης)

Κατόπιν συνεννόησης με τους/τις: α. αρμόδια Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Δρ Αικατερίνη Κατσανδρή, β. την Συντονίστρια της ΕΔΕΑΥ, Μαρία Νευροκοπλή, και γ. Διευθυντές/θύντριες των Σχολικών Μονάδων ευθύνης της Πρωτοβάθμιας ΕΔΕΑΥ, αποφασίστηκε και προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς/κηδεμένες ως προς τη λειτουργία και το έργο της ΕΔΕΑΥ, η αποστολή του παρόντος διευκρινιστικού σημειώματος:…

Το πλήρες έγγραφο: Ενημερωτικό σημείωμα λειτουργίας της ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης)

Διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση απαιτεί διαφορετικό σχεδιασμό και εμπλέκει με συγκεκριμένους τρόπους τους γονείς, τρίτο πόλο, ούτως ή άλλως, της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας η ομάδα «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου ετοίμασε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς.

«Οδηγίες για Γονείς: “Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο σχολείο: Εργαλεία – Συμβουλές – Ψυχολογική υποστήριξη μαθητών”»

Το παρόν εγχείρημα της Π.Δ.Ε. Νοτίου Αιγαίου υλοποιήθηκε από μια ομάδα στελεχών της εκπαίδευσης, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, πληροφορικών και άλλων και στοχεύει να ενισχύσει τη συνεργασία και την επικοινωνία του σχολείου με την οικογένεια, προκειμένου να συνεχιστεί η μαθησιακή πορεία των μαθητών και σε πιο δύσκολες συνθήκες.

Οδηγίες εγγραφής μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Σύμφωνα με εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να μπορέσουν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (www.sch.gr), όπως η ηλεκτρονική αλληλογραφία, η τηλεκπαίδευση, τα ιστολόγια, οι κοινότητες αλλά και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι απαραίτητη η εγγραφή τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και η απόκτηση κωδικών. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.

Οδηγίες για την εγγραφή, κυρίως των μαθητών της Α΄ τάξης, μπορείτε να δείτε στο έγγραφο: Οδηγίες για την εγγραφή μαθητή /τρίας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Όποιος έχει ήδη τους κωδικούς από πέρυσι δεν χρειάζεται να αποκτήσει καινούριους (δεν χρειάζεται να κάνει εκ νέου εγγραφή).

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

·         Οι γονείς/κηδεμόνες  θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.

·         Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας. Είναι αυτός που αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των προηγούμενων ετών.

·         Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών  των Α’ και Β’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου που πιθανόν δεν γνωρίζουν τον ΑΜ του μαθητή μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο για να τον πληροφορηθούν.

·         Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης e-mail του  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.

·         Στο πεδίο «Τμήμα» αν υπάρχει μόνο ένα τμήμα, πρέπει να οριστεί ο αριθμός 1.

·         Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

Οδηγίες για την εγγραφή μαθητή /τρίας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Για τους γονείς και τους κηδεμόνες

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!

 Προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο

 • Ενθαρρύνετε τα παιδιά να παίρνουν μέτρα προφύλαξης από τον ιό (SARS- CoV-2) που προκαλεί τη νόσο COVID-19 και να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής:
  • Να φορούν προστατευτική μάσκα σε εσωτερικούς χώρους καθώς και σε εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός. Συζητήστε μαζί τους τον τρόπο της σωστής χρήσης μάσκας. Επιμείνετε ότι η μάσκα είναι αυστηρά προσωπικό αντικείμενο.
  • Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και να κρατούν αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας.
  • Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
  • Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
  • Αποθαρρύνετε τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα.
 • Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, Σεπτέμβριος 2020

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19

Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι:

 • πυρετός
 • βήχας

Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

 • δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια
 • μυαλγίες
 • ρίγος
 • πονοκέφαλος
 • καταβολή δυνάμεων
 • δυσκαταποσία
 • απώλεια γεύσης ή/και οσμής
 • ναυτία / έμετος
 • κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

Κλινικά κριτήρια χαρακτηρισμού παιδιού ως ύποπτου κρούσματος COVID-19

 Ένα τουλάχιστον από τα παρακάτω συμπτώματα:

 • πυρετός (Θ > 37,5o C) με ή χωρίς συνοδά συμπτώματα
 • βήχας 
 • δύσπνοια
 • ανοσμία/αγευσία με αιφνίδια έναρξη
 • γαστρεντερικά συμπτώματα (διάρροια, έμετος, κοιλιακός πόνος)

 ΚΑΙ

απουσία εναλλακτικής διάγνωσης

Λειτουργία σχολείου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι το πρωινό πρόγραμμα λειτουργεί  8:15 π.μ. – 13:15 μ.μ.

Οι μαθητές θα προσέρχονται χωρίς να συνωστίζονται και φορώντας τις μάσκες τους. Κάθε παιδί, καλό είναι,  να είναι εφοδιασμένο με 2  καθαρές μάσκες, σε ξεχωριστό σακουλάκι η κάθε μια.

Τα παιδιά που εμφανίζουν πυρετό, βήχα ή άλλα συμπτώματα συμβατά με covid-19 (δυσκολία στην αναπνοή, μυαλγίες, ρίγος, πονοκέφαλος, δυσκαταποσία, ρινική  συμφόρηση/καταρροή, ναυτία/έμετος, κοιλιακό άλγος/διαρροϊκές κενώσεις) απαγορεύεται να προσέρχονται στο σχολείο. Πριν την αναχώρηση από το σπίτι συστήνεται προς τους γονείς ο έλεγχος των παιδιών για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων (πιθανώς και με θερμομέτρηση).

Το μεσημέρι οι γονείς και κηδεμόνες  θα περιμένουν χωρίς να συνωστίζονται, προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους μετά το πέρας του πρωινού προγράμματος στις 13:15.

Από την Πέμπτη 17/9/2020 ξεκινά τη λειτουργία του το ολοήμερο τμήμα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Η διεύθυνση του σχολείου

Ανακοίνωση για τον Αγιασμό

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 14/09/2020 και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας Αγιασμός για τη σχολική χρονιά 2020-21.

Φέτος λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19, ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία μόνο των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου. Αμέσως μετά τον Αγιασμό θα δοθούν οδηγίες στους μαθητές για τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου και οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 10:30.

Οι μαθητές, καλό θα ήταν, για μεγαλύτερη ασφάλεια να αποχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο που θα έρθουν το πρωί στο σχολείο, ή με λεωφορείο ή με γονείς.

Επισημαίνεται ότι η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό του σχολείου.

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ

Ο μαθητές της Α΄ τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:30 με τη συνοδεία ενός μόνο γονέα για τη σημαντική πρώτη επαφή με το σχολείο, τηρουμένων βεβαίως των μέτρων προστασίας (αποστάσεις, χρήση μάσκας για γονείς και μαθητές). Οι γονείς θα αποχωρήσουν μετά την ομαλή παραμονή των παιδιών.

Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών καλό είναι οι γονείς και κηδεμόνες να ελέγχουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους, διότι θα στέλνονται οδηγίες για τη λειτουργία του σχολείου. Επίσης μπορούν να επισκέπτονται και την ιστοσελίδα του σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση dim-poseidon.kyk.sch.gr 

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά!

Από το σχολείο

Υλικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Για τους μαθητές
Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάς! Προστάτευσε τον εαυτό σου και το σχολείο σου

Φόρεσε μάσκα – Μείωσε τον κίνδυνο μετάδοσης

Ο πολεμιστής έχει την ασπίδα του….. Εμείς τη μάσκα μας !!!

Ο Μασκούλης βρίσκει τον τρόπο να πολεμήσει τον νέο εχθρό των ανθρώπων

Συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς
Πώς θα πρέπει να μιλάω σε παιδιά και έφηβους για τον ιό (SARS-CoV-2) που προκαλεί τη νόσο COVID-19

Μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19/Κοινοποίηση/ΚΥΑ

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, το κάθε είδους προσωπικό, καθώς και οι επισκέπτες σε όλες τις
σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υποχρεούνται να φέρουν
προστατευτική μη ιατρική μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων.
1. Η λειτουργία των σχολικών μονάδων γίνεται τηρουμένων των ακόλουθων κανόνων:
α. Είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.
β. Αποφυγή συγχρωτισμού.
γ. Συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό
διάλυμα.
δ. Καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση και εξασφάλιση
επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.
ε. Ύπαρξη αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

 1. Οι Προϊστάμενοι/νες, οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων φροντίζουν ώστε να
  λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης μαθητών και εκπαιδευτικών,
  σύμφωνα με τα ανωτέρω και βάσει των οδηγιών της Διεύθυνσης της Δημόσιας Υγείας του
  Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
  Θα ακολουθήσει η έκδοση νεότερης ΚΥΑ με λεπτομερείς οδηγίες.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
H ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ,
Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ

Το πλήρες έγγραφο: Μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19/Κοινοποίηση/ΚΥΑ

Ανακοίνωση – Πρόσληψη σχολικού τροχονόμου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1/9/2020

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ

  Σας ανακοινώνουμε ότι η Σχολική Επιτροπή Δήμου Σύρου εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 400/25-8-20 προκήρυξη για την πρόσληψη σχολικών τροχονόμων με σύμβαση μίσθωσης έργου στο Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας.

  Η ανάθεση του έργου για τον νέο σχολικό τροχονόμο θα γίνει από 7/9/2020 έως τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-2021.

  Στη θέση αυτή μπορεί να απασχοληθεί κάθε ενήλικο άτομο, άνω των 18 ετών, είτε εργάζεται είτε όχι. Αρκεί να μπορεί να ανταποκριθεί στο ωράριο και τις υποχρεώσεις του.

  Ο εθελοντής τροχονόμος δεν ασφαλίζεται σε κανέναν φορέα και αμείβεται από τη Σχολική Επιτροπή, με 176 ευρώ ανά μήνα.

Βασικό κριτήριο επιλογής ορίζεται η ευδόκιμη προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση (έντυπο θα χορηγείται από τη Δ/νση του κάθε σχολείου)
 2. Βιογραφικό σημείωμα
 3. Βεβαίωση προϋπηρεσίας από τον Διευθυντή του Σχολείου
 4. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας
 5. Εκκαθαριστικό 2019
 6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 7. Πιστοποιητικό υγειονομικής επιτροπής Νοσοκομείου, για αναπηρία τέκνων.

Τα δικαιολογητικά θα παραληφθούν από τη Διεύθυνση του Σχολείου, από τις 1/9/2020 έως και 4/9/2020, ώρες εργασίας του Σχολείου ( 8.00- 13.00 ) και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την ίδια ημέρα μέσω του πίνακα ανακοινώσεων και του site του σχολείου.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα μέτρα και τις ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, για την είσοδο στο σχολείο  η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για την πρόσληψη σχολικών τροχονόμων με σύμβαση μίσθωσης έργου σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (έγγραφο της Σχολικής Επιτροπής της Α/θμιας Εκπαίδευσης)

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΟΠΑΝΗ