Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και οι μαθητές /τριες του Γ’2 γιορτάσαμε ζωγραφίζοντας το αγαπημένο μας ζώο, ποζάραμε δίπλα σε αυτό στην εφαρμογή της Βικιπαίδεια και γράψαμε έκθεση περιγράφοντάς το. 

Βάσω Μπάτζιου – δασκάλα της Γ2′ τάξης

Πίτσες στο σχολείο;;;!!!

Στα πλαίσια της Γλώσσας, στην ενότητα “Διατροφή” τα δυο τμήματα της ΣΤ τάξης, ΣΤ1 και ΣΤ2, ενώθηκαν. Για μια ακόμη χρονιά οι Μικροί Μάγειρες δημιούργησαν για όλα τα παιδιά και τους δασκάλους του Σχολείου μας. 35 πίτσες από τους μαθητές των Στ1 και Στ2!!! Ζυμώσαμε, μαγειρέψαμε, ψήσαμε φάγαμε…

Δημήτρης Καραγιάννης – Δάσκαλος της ΣΤ1 τάξης

“Τα αξιοθέατα του τόπου μας και … όχι μόνο!” – τα παιδιά της ομάδας etwinning δημιούργησαν τη μασκότ του σχολείου για το πρόγραμμα

Στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning κάθε ένα από τα συνεργαζόμενα σχολεία ανέλαβε να δημιουργήσει μια μασκότ. Εξηγήσαμε λοιπόν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης τι είναι μια μασκότ και πώς μπορεί αυτή να λειτουργήσει. Αφήσαμε τα παιδιά ελεύθερα να δημιουργήσουν με όριο μόνο τη δική τους φαντασία, κάθε ένα παιδί και μια μασκότ. Όλες οι μασκότ είναι εξαιρετικές κι από όλες αυτές “αναδύθηκε” μία και μοναδική.

Στη συνέχεια τέθηκε ως ζήτημα και το όνομα της μασκότ. Ποιο να είναι αυτό; Αναφέρθηκαν πολλά. Ανάμεσα σε αυτά ειπώθηκε και ότι ο Όμηρος είχε αναφέρει το όνομα Συρίη. Και ναι! Αυτό επιλέχθηκε. Το όνομα της μασκότ μας είναι: Συρίη. Η Συρίη λοιπόν, ως ένα άλλο κυκλαδικό ειδώλιο, ντύθηκε κι έβαλε τα καλά της για να χωρέσει όλες τις πανέμορφες μασκότ.

Τα πάντα τα σχετικά με όλο αυτό είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα του προγράμματος όπου όλοι καταχωρούν το υλικό τους. Θέλοντας να κοινοποιήσουμε τα έργα των παιδιών, δημιουργήσαμε ένα βίντεο και σας καλούμε να το απολαύσετε μαζί μας!

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος: Λουίζα Ρούσσου, Παναγιώτης Καλούδης, Μαρία Ιωσηφίδου

Ο αποχαιρετισμός του ΣΤ2′

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της ΣΤ2 τάξης αποχαιρετώντας το Δημοτικό θέλησαν να «κοιτάξουν» προς τα πίσω δημιουργώντας μια ψηφιακή αφίσα. Φωτογραφίες από δραστηριότητες, έργα που υλοποιήθηκαν, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις, χαρούμενες δράσεις. Εκτός από τις φωτογραφίες που θυμίζουν τις στιγμές τους στο παρελθόν,  σε συνεργασία οι μαθητές των Στ1 και Στ2 τμημάτων, εμπνεύστηκαν τους στίχους από τη μελωδία “Όπου υπάρχει αγάπη” και συγχρόνισαν τις λέξεις με το ρυθμό του τραγουδιού, πάντα με τη βοήθεια της μουσικού του σχολείου μας Ειρήνης  Μυτιληναίου την οποία κι ευχαριστούμε.

Κι όλα αυτά να περνούν από μπροστά μας σαν μια στιγμιαία λάμψη που φρεσκάρει τη μνήμη και φέρνει χαμόγελο, ένα γλυκό χαμόγελο για αυτά που έγιναν … και για αυτά τα όμορφα που θα ακολουθήσουν τα παιδιά μας σε ένα άλλο χώρο…

Βασιλική Μπάτζιου – δασκάλα της Στ2′ τάξης

Ένα γράμμα, μια αφορμή για πολλαπλές συνεργασίες…

Τη σχολική χρονιά 2019-20 αναλάβαμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία ανακύκλωσης στο σχολείο μας, Δημοτικό σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου.

Στο πλαίσιο  του μαθήματος της Γλώσσας με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ1′ τάξης συζητήσαμε στην τάξη προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας σε σχέση με τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Θεωρήσαμε ότι το πιο σημαντικό από αυτά είναι η έλλειψη κάδων ανακύκλωσης στο σχολείο  μας, γιατί οι κάδοι που υπάρχουν δεν επαρκούν. 

Έτσι οι μαθητές έγραψαν μια επιστολή με παραλήπτη τον Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης όπου γνωστοποιούσαν το πρόβλημά τους και ζητούσαν τη βοήθειά του.

 Η επιστολή  αυτή, αφού πρώτα πήραμε την άδεια από τον κ. Διευθυντή,  στάλθηκε στον Δήμο, με email, στο μάθημα της Πληροφορικής. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει και η χαρά των παιδιών ήταν μεγάλη.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν όταν ένα πρωί, μετά από μια βδομάδα, είδαμε το φορτηγάκι του Δήμου να ξεφορτώνει δύο ολοκαίνουριους κάδους, έναν μπλε για χαρτιά και έναν για πλαστικά. Αυτό που δεν περιμέναμε  και μας χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν η  επίσκεψη στο σχολείο μας του Δημάρχου κ. Λειβαδάρα με την Αντιπρόεδρο του Φορέα Ανακύκλωσης κ.Α.Πρίντεζη. Αφού μας συστήθηκαν, ο Δήμαρχος μας συνεχάρη για την πρωτοβουλία μας αυτή και για την ανακύκλωση που κάνουμε ως σχολείο (πλαστικά, χαρτιά, καπάκια) και μας μίλησε σχετικά με τα οφέλη της  και τη σπουδαιότητά της για το περιβάλλον μας. Τέλος δέχτηκαν ερωτήσεις από μας και βγάλαμε φωτογραφίες όλοι μαζί οι μαθητές της Δ τάξης.

Ευχαριστούμε  για την άμεση ανταπόκριση και ελπίζουμε οι κάδοι να γεμίσουν με σωστά ανακυκλώσιμα είδη από όλους  τους μαθητές του σχολείου μας!

Παράλληλα, οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Β’ τάξης στο μάθημα της Πληροφορικής δημιούργησαν σχετικές αφίσες εισάγοντας φράσεις προτροπής, εικόνες κι έτοιμα σχήματα. Προσπάθησαν ώστε οι αφίσες να είναι όμορφες και φυσικά να μπορούν να υπενθυμίζουν ότι χρειάζεται να ανακυκλώνουμε! Με τις αφίσες διακοσμήσαμε τους κάδους ανακύκλωσης του σχολείου μας!

Ειρήνη Περπινιά – δασκάλα της Δ1′ τάξης

Μαρία Ιωσηφίδου – ειδικότητα Πληροφορικής