Συμμετοχή της ταινίας “Φιλίες από απόσταση” στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF)

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF)

OFF SEASON / ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

«Νεαροί προγραμματιστές ταινιών»
Προβολές ταινιών μικρούς μήκους για παιδιά και εφήβους 
 

Δευτέρα 26 Ιουλίου | 21:00
Θερινός Κινηματογράφος Παλλάς

#siff2021 #offseason

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου παρουσιάζει, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, στον θερινό κινηματογράφο Παλλάς την προβολή εννέα ταινιών μικρού μήκους που σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τα παιδιά και τους εφήβους που συμμετείχαν στο εργαστήριο “Νεαροί Προγραμματιστές Ταινιών” με την καθοδήγηση της Ζήνας Λεύκου, συντονίστριας του εργαστηρίου και της εκπαιδευτικού Λίτσας Παππά.

Οι ταινίες συλλέχθηκαν μέσω ανοιχτής πρόσκλησης συμμετοχής, τόσο σε επαγγελματίες δημιουργούς, όσο και σε ερασιτεχνικές και μαθητικές ομάδες παιδιών και εφήβων, ενώ το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2021 σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου-Ερμούπολης, με Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Παιδείας και Βιβλιοθήκης την Ειρήνη Δράκου.

Στο εργαστήριο “Νεαροί Προγραμματιστές Ταινιών” συμμετείχαν οι: Αλκίνοος Τσιομπάνης Κοντέλλης, Οδυσσέας Παρίσσης, Χρυσάνθη Τσαρούχα, Γιώργος Πασλής Κονιτόπουλος, Μάριος Χρυσοβαλάντης Ευθυμίου, Αντώνιος Νεκτάριος Βλαχογιάννης, Σοφία Μανωλάκη. 

Πρόγραμμα προβολής:

  • Η Λήθη των Βιβλίων, κινηματογραφικό εργαστήρι Cinemathesis, 2020, 8’20’’, μυθοπλασία
  • Sevarambes, Τζώρτζης Κόντος, 2020, 11’, animation
  • Still Life, Ιορδάνης Θεοδοσιάδης, 2018, 5’, φαντασίας
  • Φιλίες από απόσταση, ΣΤ’ Τάξη Δ.Σ. Ποσειδωνίας, 2021, 12’13’’, μυθοπλασία
  • Γιασεμί, Βιολέτα Κυριάκου, 2020, 6’37’’, μυθοπλασία
  • Μυστικοί κήποι, Νίκη Βελισσαροπούλου, 2014, 14’, μυθοπλασία
  • Ηeatwave, Φωκίων Ξένος, 2019, 7’1’’, animation 
  • Βουτιά, Θύμιος Μπακατάκης, 2020, 4’24’’, οικολογία
  • Sister of the Wind, Patrick Jenkins, 2017, 7’, animation

Περισσότερα

“Τα αξιοθέατα του τόπου μας και … όχι μόνο!” – τα παιδιά της ομάδας etwinning δημιούργησαν τη μασκότ του σχολείου για το πρόγραμμα

Στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning κάθε ένα από τα συνεργαζόμενα σχολεία ανέλαβε να δημιουργήσει μια μασκότ. Εξηγήσαμε λοιπόν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης τι είναι μια μασκότ και πώς μπορεί αυτή να λειτουργήσει. Αφήσαμε τα παιδιά ελεύθερα να δημιουργήσουν με όριο μόνο τη δική τους φαντασία, κάθε ένα παιδί και μια μασκότ. Όλες οι μασκότ είναι εξαιρετικές κι από όλες αυτές “αναδύθηκε” μία και μοναδική.

Στη συνέχεια τέθηκε ως ζήτημα και το όνομα της μασκότ. Ποιο να είναι αυτό; Αναφέρθηκαν πολλά. Ανάμεσα σε αυτά ειπώθηκε και ότι ο Όμηρος είχε αναφέρει το όνομα Συρίη. Και ναι! Αυτό επιλέχθηκε. Το όνομα της μασκότ μας είναι: Συρίη. Η Συρίη λοιπόν, ως ένα άλλο κυκλαδικό ειδώλιο, ντύθηκε κι έβαλε τα καλά της για να χωρέσει όλες τις πανέμορφες μασκότ.

Τα πάντα τα σχετικά με όλο αυτό είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα του προγράμματος όπου όλοι καταχωρούν το υλικό τους. Θέλοντας να κοινοποιήσουμε τα έργα των παιδιών, δημιουργήσαμε ένα βίντεο και σας καλούμε να το απολαύσετε μαζί μας!

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος: Λουίζα Ρούσσου, Παναγιώτης Καλούδης, Μαρία Ιωσηφίδου

“Τα αξιοθέατα του τόπου μας και … όχι μόνο!” – ένα πρόγραμμα etwinning ξεκίνησε…

Εκπαιδευτικοί της Γ’ τάξης επιζητώντας τις συνεργασίες σε επίπεδο εκπαιδευτικών και σε επίπεδο μαθητών/μαθητριών σκεφτήκαμε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα etwinning. Άραγε στην παραπάνω εικόνα διακρίνετε τους/τις εκπαιδευτικούς του προγράμματος; Σας βοηθούμε: Παναγιώτης Καλούδης, Μαρία Ιωσηφίδου, Λουίζα Ρούσσου. Και τα παιδιά; Ποια είναι αυτά τα Avatars; Κάθε παιδί γνωρίζει το Avatar του το οποίο είχε δημιουργήσει στο πλαίσιο των μαθημάτων Πληροφορικής όταν ακόμα κάναμε μαθήματα από απόσταση.

Το έργο μας λοιπόν έχει θέμα “Τα αξιοθέατα του τόπου μας και … όχι μόνο!” κι εντάσσεται στο πλαίσιο των  μαθημάτων Μελέτης Περιβάλλοντος Ενότητα “Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ”, Ιστορίας Ενότητα “Ο ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ” και γενικότερα  ”Η Ιστορία του τόπου μου”  με παράλληλες δραστηριότητες στα μαθήματα της Πληροφορικής/ΤΠΕ και των Εικαστικών. 

Ένα ρομποτάκι θέλει να ταξιδέψει… Ζητάει τη βοήθεια των παιδιών των σχολείων για να του προτείνουν τι πρέπει να δει… Αφού είναι ρομπότ μπορεί να διακτινίζεται και να ταξιδεύει εύκολα… Στο ταξίδι του συναντά κάποιους ήρωες (μασκότ) από κάθε σχολείο. Αυτός ο ήρωας- μασκότ ξεναγεί το ρομπότ στα αξιοθέατα του τόπου και ουσιαστικά, μέσω του ρομπότ, μεταφέρονται οι πληροφορίες στα παιδιά όλων των σχολείων… αλλά και στις επόμενες γενιές. Έχοντας ως δομή διασχολικές, διαδραστικές, συνεργατικές ομάδες θα γνωριστούμε και στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε ένα λογότυπο για το έργο, ένα ρομπότ, μια μασκότ, ζωγραφιές, παρουσιάσεις, ιστορική γραμμή όλων των αξιοθέατων, θα ερευνήσουμε επιτόπια τα αξιοθέατα (εάν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες), θα αντλήσουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο…

  • Με ποια σχολεία συνεργαζόμαστε;
  1. Με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης -Αθήνα
  2. Με το Ελληνικό Σχολείο Αγίου Νικολάου – Action Λονδίνου

Το πρόγραμμα, καλά να ‘μαστε, σχεδιάζουμε να ολοκληρωθεί την επόμενη σχολική χρονιά…

Καλή μας συνέχεια!!!

Λουίζα Ρούσσου – Παναγιώτης Καλούδης – Μαρία Ιωσηφίδου

“Φιλίες από απόσταση” – μια ταινία της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου

Μέσα στο δύσκολο περιβάλλον των υγειονομικών μέτρων και με τα σχολεία να λειτουργούν πότε με την εξ αποστάσεως διδασκαλία και πότε διά ζώσης, δημιουργήθηκε η κινηματογραφική ομάδα του σχολείου. Οι συναντήσεις μας επομένως πραγματοποιούνταν πότε με τηλεδιασκέψεις και πότε βάζαμε τις μάσκες μας και “γυρίζαμε” τις σκηνές μας. 

Πώς όμως φτάσαμε στο σημείο να δημιουργήσουμε την ταινία μας; Κατ’ αρχάς παρακολουθήσαμε μικρού μήκους ασπρόμαυρες, βουβές ταινίες, κωμικές και δραματικές. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε μαθητικές ταινίες προηγούμενων χρόνων κι έχοντας όλες αυτές ως αναφορά, γνωρίσαμε κινηματογραφικούς όρους και ξεκινήσαμε μια πιο δομημένη και κριτική θέαση των ταινιών: ποιο είναι το νόημα μιας ταινίας, σε ποια κατηγορία ανήκει, ποια η διαφορά σκηνής και πλάνου, πού βρίσκεται η κάμερα, τι είδους λήψεις γίνονται, ποιος είναι ο ρόλος της θέσης της κάμερας ως προς το αντικείμενο που προβάλει, ποια είναι η σημασία του μοντάζ,….;

Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ταινία μυθοπλασίας κι αποδείχτηκε πολύ γρήγορα ότι το θέμα της θα περιστρέφονταν γύρω από τον κορωνοϊό- τι άλλο; Ξεκινήσαμε το σενάριο μαζεμένοι με τηλεδιασκέψεις και καταγράφοντάς το σε κοινόχρηστο έγγραφο. Όμως το περιβάλλον ήταν πολύ ρευστό: θα κάναμε σκηνές όπου θα μπορούσαμε να μην φοράμε μάσκες; Βασικό ερώτημα το οποίο φυσικά δεν μπορούσε να απαντηθεί. Έτσι, σκεφτήκαμε σκηνές που τελικά η πραγματικότητα μας τις αναίρεσε και δεν τις υλοποίησαμε ποτέ. Άλλες, τις μετατρέψαμε από τον ευθύ λόγο σε πλάγιο. Εκτός από τη δημιουργία σεναρίου, τα παιδιά ανέλαβαν κι έπαιξαν τον ρόλο τους, ασχολήθηκαν με το μοντάζ (πάντα με τηλεδιάσκεψη και διαμοιρασμό οθόνης- 1,5 ώρα εργασία στο μοντάζ για λιγότερο από 1′ ταινίας), επιμελήθηκαν τη μουσική (επιλέγοντας free μουσική θέλοντας να μείνουμε πιστοί στην αξία των πνευματικών δικαιωμάτων), διαχειρίστηκαν την κάμερα, σκηνοθέτησαν…

Ευχαριστούμε τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών της κινηματογραφικής ομάδας καθώς και το σχολείο μας για την υποστήριξη που μας παρείχαν. Επίσης, την Αγγελική Ρούσσου και τον Επαμεινώνδα Λέστο για τη φιλική τους συμμετοχή και τη Μαρία Λέστου για τη βοήθεια στη διαχείριση της κάμερας. Να αναφέρουμε σ’ αυτό το σημείο ότι αποφύγαμε να μαζευόμαστε  πολλά μέλη της ομάδας σε κλειστούς χώρους.

Μιλώντας προσωπικά, ευχαριστώ τα παιδιά για τις υπέροχες στιγμές που περάσαμε μαζί! Γελάσαμε πολύ τις φορές που “κόλλαγε” το webex… και χανόμασταν στο cloud. Ακόμα θυμάμαι τα πειράγματα των παιδιών για να πατήσω Alt+F4… Πάντα θα σκέπτομαι με μια γλυκύτητα αυτά τα παιδιά που στάθηκαν απέναντι σε δύσκολες φάσεις κι αντέταξαν το μεράκι, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία! Μπράβο σας, παιδιά μου!!!

Μαρία Ιωσηφίδου – υπεύθυνη εκπαιδευτικός της κινηματογραφικής ομάδας

Ζωγραφιές των παιδιών της Α’ και Β’ τάξης μέσα από ένα web περιβάλλον

Στο μάθημα Πληροφορικής (ΤΠΕ), στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση βρεθήκαμε στην κατάσταση όπου οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας διέθεταν διαφορετικές συσκευές με συνέπεια να μην έχουν ίδια περιβάλλοντα μάθησης όπως έχουμε στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου. Με σκοπό να ασχοληθούν με κάποιο εργαλείο ζωγραφικής καλέσαμε τα παιδιά της Α’ και Β’ τάξης να μπουν στο διαδικτυακό περιβάλλον του abcya.com και να ζωγραφίσουν εκεί. Κάναμε επίδειξη των εργαλείων ζωγραφικής κατά τη διάρκεια του εξ αποστάσεως μαθήματος και υπήρξε κι αναρτημένο σχετικό επεξηγηματικό βίντεο στο μάθημα της τάξης στην η-τάξη. Τα παιδιά ζωγράφισαν με φαντασία καθώς το θέμα ήταν ελεύθερο. Χρησιμοποίησαν ελεύθερες γραμμές αλλά και έτοιμα σχήματα ή μοτίβα, όλα εξαιρετικά! Εκείνη την εποχή ήμασταν κοντά στα Χριστούγεννα και για αυτό και μερικές ζωγραφιές έχουν χριστουγεννιάτικο θέμα.

Οι ζωγραφιές “ανέβηκαν” στην η-τάξη και μπορείτε να τις απολαύσετε στο παρακάτω βίντεο. Εκτός από τις ίδιες τις ζωγραφιές των παιδιών, όλα αυτά δεν θα γίνονταν χωρίς την έμπρακτη συμπαράσταση και υποστήριξη των γονέων και κηδεμόνων τους οποίους κι ευχαριστούμε.

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

Διαβάζοντας για τις σκέψεις και τα συναισθήματα των παιδιών της ΣΤ’ τάξης – Στις μέρες του κορωνοϊού

Στο πλαίσιο των μαθημάτων Πληροφορικής (ΤΠΕ) και με απώτερο σκοπό τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης να ανακαλύψουν τη σωστή χρήση του Internet, αποφασίσαμε να ανεβάσουν άρθρα στο ιστολόγιο της ΣΤ’ τάξης. Έτσι το ιστολόγιο εμπλουτίζεται σταδιακά.

Στη φετινή σχολική χρονιά 2020-21, τα παιδιά καλέστηκαν να ανεβάσουν άρθρα με γενικό θέμα: “Στις μέρες του κορωνοϊού” το οποίο αποτελεί υποκατηγορία του: “Σκέψεις και συναισθήματα”. Τα παιδιά απέκτησαν ρόλο Συντάκτη στο ιστολόγιο με δικαίωμα να ανεβάζουν εικόνες, να προσθέτουν Νέα άρθρα και να καταγράφουν κείμενα στα άρθρα εμπλουτίζοντάς τα με τις εικόνες τους.

Αξίζει να διαβάσετε τις αναρτήσεις των παιδιών οι οποίες πραγματικά αντανακλούν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους γύρω από το ζήτημα του κορωνοϊού και τις τηλεδιασκέψεις! Ο τρόπος έκφρασής τους είναι εξαιρετικά υπεύθυνος!

Να σημειώσουμε ότι όλα αυτά τα άρθρα γράφτηκαν στο διάστημα που ήμασταν στο σχολείο, ανάμεσα στις δύο περιόδους της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το ιστολόγιο συνολικά: Η ΣΤ τάξη blog-άρει

Ιδιαίτερα, κατηγορία άρθρων: Σκέψεις και συναισθήματα – Στις μέρες του κορωνοϊού -2021

Οδηγίες πλοήγησης στο ιστολόγιο:

  • Επειδή στα άρθρα φαίνεται μόνο η εισαγωγή, για να βλέπετε πλήρως τα άρθρα, επιλέγετε σε κάθε άρθρο: Διαβάστε περισσότερα ή επιλέγετε τον τίτλο του.
  • Όταν κατέβετε πλήρως τη σελίδα, επιλέγετε Προηγούμενα άρθρα για να δείτε και τα άρθρα που βρίσκονται σε άλλη σελίδα.

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

Συμμετοχή του σχολείου στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας το οποίο περιελάμβανε παρουσίαση εξ αποστάσεως ψηφιακών έργων μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το σχολείο μας συμμετείχε με τρεις (3) παρουσιάσεις:

1.Παιχνίδια Του Scratch. Από Τα Παιδιά Της Ε’ Τάξης Αφιερωμένα στα Παιδιά της Α’: Οι μαθήτριες της Ε’ τάξης Δήμητρα Π. και Μαρία Π. παρουσίασαν τα έργα Scratch τα οποία είχαν δημιουργήσει στην προηγούμενη εξ αποστάσεως λειτουργία των σχολείων και στα πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής (ΤΠΕ). Για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων όμως διέθεσαν και αρκετές επιπλέον ώρες από τον ελεύθερό τους χρόνο καθώς τα προγράμματα αποδείχτηκαν αρκετά πολύπλοκα.

Σχετικά άρθρα (από το site του σχολείου):

Να σημειώσουμε ότι έγιναν με σκοπό να παίζουν αυτά τα παιχνίδια μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης και για αυτό κι ο τίτλος “…Αφιερωμένα στα Παιδιά της Α'”.

2. Μια Κινηματογραφική Ταινία Μικρού Μήκους από Απόσταση: Τα παιδιά της κινηματογραφικής ομάδας του Δημοτικού σχολείου Ποσειδωνίας Σύρου από τον Δεκέμβρη του 2020 συναντιόντουσαν μέσω τηλεδιάσκεψης και ξεκίνησαν βλέποντας αποσπάσματα παλιών ταινιών, ασπρόμαυρων και βουβών.  Έμαθαν  για κινηματογραφικούς όρους, έγραψαν σενάριο, σκηνοθέτησαν, βιντεοσκόπησαν σκηνές και πλάνα, κατέγραψαν την οθόνη της τηλεδιάσκεψης, έκαναν μοντάζ, επέλεξαν μουσική…. Και η ταινία δεν έχει τελειώσει! Περιμένουμε με αγωνία να μπορούμε να συναντηθούμε για να γυρίσουμε μια σκηνή όλοι μαζί, όπως την έχουμε ονειρευτεί! Τα παιδιά της ομάδας: Αλεξάνδρα, Θέλξη, Ιωάννα, Μαίρη, Πέτρος, Φανή, Φίλιππος.

Σχετικό άρθρο (από το ιστολόγιο της ΣΤ’ τάξης):

3.Μαθητικό Ιστολόγιο Εμπλουτισμένο με Συναισθήματα και με Δραστηριότητες: Όλα τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής (ΤΠΕ) “ανεβάζουν” άρθρα στο ιστολόγιο, το οποίο φιλοξενεί κάθε σχολική χρονιά εργασίες των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ’ τάξης. Στο φεστιβάλ, τα παιδιά: Ιωάννα, Δημήτρης και Φίλιππος παρουσίασαν εκ μέρους όλων των παιδιών της ΣΤ’ τις δύο μεγάλες κατηγορίες άρθρων:

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές του φεστιβάλ κι ιδιαίτερα τον Δρ Κωνσταντίνο Ζέρβα, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, για την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά να παρουσιάσουν τα έργα τους αλλά και να αλληλεπιδράσουν με άλλα παιδιά από τα σχολεία των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις εξαιρετικές ψηφιακές δημιουργίες τους αλλά και για την άψογη παρουσία τους κατά τη διενέργεια του φεστιβάλ με εύστοχες ερωτήσεις, ακριβείς απαντήσεις και χειροκροτήματα με τα “παλαμάκια” του webex!!!

Σας ευχαριστώ παιδιά μου! Να ‘μαστε καλά να συνεχίζουμε…

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

Μαρία Π. – Στη σειρά αριθμοί και γράμματα

Η μαθήτρια της Ε’ τάξης Μαρία Π. δημιούργησε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με δυο πίστες προγραμματίζοντας στο περιβάλλον του Scratch. Στην 1η πίστα ο παίκτης βάζει στη σειρά αριθμούς ενώ στη 2η πίστα βάζει στη σειρά γράμματα της αλφαβήτου. Επιπρόσθετη δυσκολία της δημιουργίας του παιχνιδιού είναι ότι τα αντικείμενα εξαφανίζονται μετά από το τέλος κάθε πίστας. Προτείνουμε να παίξουν το παιχνίδι αυτό τα μικρά παιδιά και για τα οποία θα είναι το πλέον κατάλληλο για να παίξουν μαθαίνοντας ή/και να μάθουν παίζοντας. Συγχαρητήρια στη Μαρία Π. που ασχολήθηκε πολλές-πολλές ώρες για να φτάσει το παιχνίδι σ’ αυτό το επίπεδο! Η δημιουργία αυτού του παιχνιδιού απαιτούσε ιδιαίτερη προσήλωση και μεράκι! Κι όλα αυτά μέσα στην καραντίνα με τα σχολεία να λειτουργούν εξ αποστάσεως…

Για να δείτε το παιχνίδι και σε πλήρη οθόνη πηγαίνετε στη διεύθυνση: https://scratch.mit.edu/projects/510151983 επιλέγετε την πράσινη σημαία και μετά: Έλεγχος Πλήρους Οθόνης

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

“Γραμματάκια για τις λέξεις” – η Δήμητρα παρουσιάζει ένα παιχνίδι με γράμματα και λέξεις

Η Δήμητρα, μαθήτρια της Ε’ τάξης, δημιούργησε με ιδιαίτερο μεράκι, ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσαν πολύ ωραία να παίξουν κι οι μαθητές κι οι μαθήτριες των μικρών τάξεων. Μπροστά από την οθόνη μας περνούν γράμματα τα οποία επιλέγουμε για να πάνε στη λέξη που ανήκουν. Το παιχνίδι έχει δυο πίστες!  Ο κώδικάς του είναι αρκετά  πολύπλοκος όπως και όλων των παιχνιδιών που παρουσιάζονται εδώ σταδιακά από τα παιδιά της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης. Και πάντα να θυμόμαστε ότι χρειάζεται πολλή σκέψη και αρκετός χρόνος για να μπορέσει ένα παιχνίδι να υλοποιηθεί!

Για να δείτε το παιχνίδι και σε πλήρη οθόνη πηγαίνετε στη διεύθυνση: https://scratch.mit.edu/projects/489535235 και επιλέγετε: Έλεγχος Πλήρους Οθόνης

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

“Κοτοπουλάκι σε κίνδυνο!” – η Αλεξάνδρα δημιούργησε ένα παιχνίδι για 2 παίκτες

Σε όλους αρέσει να παίζουν ένα παιχνιδάκι. Τι καλύτερο όμως να μην παίζει κάποιος μόνος του αλλά να παίζει με παρέα. Η Αλεξάνδρα της ΣΤ’ τάξης δημιούργησε ένα παιχνίδι με τίτλο “Κοτοπουλάκι σε κίνδυνο!” και παίζεται με δύο παίκτες. Καθίστε λοιπόν στον υπολογιστή σας εσείς και καλέστε κι ένα ακόμα άτομο να παίξει μαζί σας. Ο ένας παίκτης θα χειρίζεται την αρκούδα χρησιμοποιώντας τα βελάκια από το πληκτρολόγιο κι ο άλλος θα κινεί το κοτοπουλάκι με τα γράμματα a, d, s, w. Προσέξτε το πληκτρολόγιό σας να είναι στα Αγγλικά. Μία επιπλέον δυσκολία του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ότι διαθέτει και μια κουκουβάγια η οποία λέει σχετικά μηνύματα.

Καλή διασκέδαση!

Για να δείτε το παιχνίδι και σε πλήρη οθόνη πηγαίνετε στη διεύθυνση: https://scratch.mit.edu/projects/484229920 και επιλέγετε: Έλεγχος Πλήρους Οθόνης

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)