Χριστουγεννιάτικες Ευχές και Κάλαντα αλά Αγγλικά και Γαλλικά

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης σας εύχονται στα Αγγλικά και στα Γαλλικά με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (Merry Christmas-Joyeux NoëL) και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ (Happy New Year-Bonne Année) και τραγουδούν τις παραπάνω ευχές στα Αγγλικά και τα κάλαντα στα Γαλλικά (VIVELEVENT).

Καλές γιορτές σε όλους!!!!

Σοφία Αντωνοπούλου – ειδικότητα Γαλλικής Φιλολογίας

Μαργαρίτα Φόνσου – ειδικότητα Αγγλικής Φιλολογίας

Για το ίδρυμα Μake A Wish

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα Χριστούγεννα το σχολείο μας συγκέντρωσε χρήματα για το ίδρυμα “Μake A Wish – Κάνε μια ευχή Ελλάδος” που πραγματοποιεί τις ευχές των παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας!!

Μαργαρίτα Φόνσου – εκπαιδευτικός ειδικότητας Αγγλικής φιλολογίας

Δραστηριότητες με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου – παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Η 3 Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία  (Α. με.Α). Με αφορμή την ημέρα αυτή, υλοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο της Ποσειδωνίας ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας.

Στα πλαίσια της δράσης, αρχικά έγινε γόνιμη συζήτηση σχετικά με τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες και τα δικαιώματα αυτών των ατόμων.  Προβλήθηκαν εικόνες  και βίντεο  με το λευκό μπαστούνι, τον σκύλο βοηθό των τυφλών ανθρώπων, τη γραφή Braille, τη νοηματική γλώσσα και τα αθλήματα με τα οποία δύνανται να ασχοληθούν άτομα με κινητική αναπηρία με σκοπό να αντιληφθούν οι μαθητές/τριες πως η αναπηρία δεν αποτελεί μειονέκτημα. 

Στη συνέχεια, ακολούθησαν στον προαύλιο χώρο διάφορες βιωματικές δραστηριότητες. Αναφορικά με την κινητική αναπηρία, ένας μαθητής προσπαθούσε να καθοδηγήσει τον συμμαθητή του που είχε δεμένο ένα ξύλο στο πόδι του, ώστε να μην μπορεί να το λυγίσει. Στόχος της συγκεκριμένης δραστηριότητας ήταν να αποτελέσει το ερέθισμα  να έρθουν οι μαθητές/τριες βιωματικά στη θέση κάποιου με κινητικό πρόβλημα, με σκοπό να γίνουν πιο υποστηρικτικοί στην πραγματική ζωή. 

Όσον αφορά την τύφλωση, τα παιδιά ψηλάφισαν κείμενα Braille και έγραψαν και το δικό τους όνομα βασιζόμενα στο σύστημα αυτό. Επίσης, διδάχθηκαν τεχνικές συνοδείας τυφλών ανθρώπων μέσα από το βιωματικό παιχνίδι καθοδήγησης ” Τυφλός και Οδηγός”. 

Τέλος, ακολούθησε βιωματική δράση σχετική με την κώφωση. Συγκεκριμένα, έγινε ο νοηματισμός του ονόματός τους, έπαιξαν ένα παιχνίδι με ζώα και επικοινώνησαν με τον «κωφό» συμμαθητή τους στην ελληνική νοηματική γλώσσα. 

Η γνώση, λοιπόν, της διαφορετικότητας από μικρή ηλικία και η εξοικείωση με αυτή, προάγει την αποδοχή της και την επίδειξη σεβασμού προς τους μαθητές με αναπηρία. Είναι αναγκαίο να καλλιεργηθεί η αντίληψη ότι ως κοινωνία έχουμε την ευθύνη να εξασφαλιστεί η δυνατότητα ίσων ευκαιριών στη μάθηση και η ισότιμη πρόσβαση αυτών των μαθητών/τριών στην εκπαίδευση, καθώς και η μετέπειτα ομαλή ενταξιακή πορεία τους στην ενήλικη ζωή με αυτονομία και αξιοπρέπεια. Τα σημερινά ενημερωμένα παιδιά θα μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά ως ενσυνείδητοι πολίτες στο μέλλον. 

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:

Μαρία Δαούκα – ΠΕ71 Ειδική Αγωγή

Αργυρή Σπυρούδη – ΠΕ70.5 Ειδική Αγωγή

Η ομάδα ρομποτικής ξεκινά τις εργασίες της!

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας ξεκινά τις εργασίες της! Τα παιδιά τα οποία είναι μέλη της ρομποτικής ομάδας είναι: Αλεξάνδρα, Γιώργος Ν., Ήβη, Μυρτώ, Χρήστος και Χριστίνα. Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και ώρα 18:00-20:00 και κάθε Κυριακή 15:30-17:30.

Καλά να ‘μαστε να roboto-δημιουργήσουμε!

Μαρία Ιωσηφίδου – υπεύθυνη της ομάδας ρομποτικής

Τα μέλη της κινηματογραφικής ομάδας… και πάλι όλοι μαζί

Το Σάββατο 07/12 (ώρα 18.00-20:00) θα συναντηθούμε όλα τα μέλη της κινηματογραφικής ομάδας για να κάνουμε ανάγνωση του σεναρίου η συγγραφή του οποίου ολοκληρώθηκε από τη συγγραφική ομάδα.

Την Κυριακή δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση.

Μαρία Ιωσηφίδου – υπεύθυνη της κινηματογραφικής ομάδας

Ενημέρωση του blog της ΣΤ’ τάξης

Σας ενημερώνουμε ότι συστηματικά αναρτούμε άρθρα στο ιστολόγιο της ΣΤ’ τάξης (η ΣΤ’ τάξη blog-άρει) που αφορούν τις εργασίες της κινηματογραφικής ομάδας.

Όλα τα άρθρα βρίσκονται στη διαδρομή: οι ταινίες μας… – ταινία 2019-20.

Μαρία Ιωσηφίδου – υπεύθυνη της κινηματογραφικής ομάδας