Ανακοίνωση – Επαναλειτουργία σχολικής μονάδας

Αγαπητοί γονείς

Όπως ήδη θα έχετε πληροφορηθεί το σχολείο από 1/6/2020 ανοίγει και πάλι τις πόρτες για τους μαθητές μας. Η επαναλειτουργία όμως δεν θα είναι με τις ίδιες συνθήκες λειτουργίας που γνωρίζαμε. Οι συνθήκες λειτουργίας, λόγω Covid-19,  αλλάζουν.

Η λειτουργία των τάξεων θα γίνει εκ περιτροπής σύμφωνα με την εγκύκλιο που καθορίζει τον αριθμό και τον τρόπο παραμονής των μαθητών στην αίθουσα. Επομένως για τμήματα άνω των 15 μαθητών οι μαθητές θα προσέρχονται   εναλλάξ  Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και Τρίτη – Πέμπτη.

Οι μαθητές θα προσέρχονται 08.15΄και θα αποχωρούν κανονικά από το σχολείο 13.15΄.

Τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγια. Οι μαθητές κατά τη μεταφορά πρέπει  υποχρεωτικά να φορούν μάσκα.  Μαθητής ή μαθήτρια που δεν θα φοράει μάσκα δεν θα επιβιβάζεται στο λεωφορείο.

Το ολοήμερο καταρχήν δεν θα λειτουργήσει.

Το κυλικείο, επίσης, δεν θα λειτουργήσει.

Οι μαθητές καλό θα είναι να φέρουν μαζί τους προσωπικό παγουρίνο για νερό , ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στις βρύσες του σχολείου.

Αγαπητοί γονείς

Βιώσαμε και βιώνουμε όλοι μας πρωτόγνωρες καταστάσεις. Σας παρακαλώ να ενημερώσετε τα παιδιά σας για την προσωπική τους συμπεριφορά στο σχολείο, για την ατομική τους ευθύνη και για την τήρηση των μέτρων προστασίας για την ασφάλεια όλων.

Οι αίθουσες του σχολείου έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να υποδεχτούμε τους μαθητές μας.  Στα τμήματα άνω των 15 μαθητών θα ενημερωθείτε με μέιλ  από τους εκπαιδευτικούς ποιοι μαθητές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα και ποιοι την Τρίτη.

Τέλος, όσοι γονείς και κηδεμόνες δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, θα πρέπει να μας ενημερώσουν με μια απλή υπεύθυνη δήλωση για την απουσία τους  και για τους λόγους  αποχής από τα μαθήματα.

Κλείνοντας θέλουμε να σας βεβαιώσουμε ότι δική μας προτεραιότητα ήταν και θα είναι η ασφάλεια των μαθητών μας. Σε αυτήν μας την προσπάθεια, σας θέλουμε κοντά μας.

                                           Ο Διευθυντής – Χρήστος Καφτηράνης 

Λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 (COVID-19) – Οδηγίες για Δημοτικά Σχολεία

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Σκοπός των παρακάτω οδηγιών είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και του
λοιπού προσωπικού των Δημοτικών Σχολείων της χώρας (και μέσω αυτών και των μαθητών) σχετικά με τη λοίμωξη COVID-19, τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVID-19 και γενικά την ασφαλή επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων….

Το πλήρες έγγραφο: Λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 (COVID-19) – Οδηγίες για Δημοτικά Σχολεία

Ένας ποδοσφαιριστής για το goal της ημέρας!

Αυτό το πρόγραμμα δείχνει τη χαρά της επιτυχίας: Goal!
Δημιουργήθηκε με την όρεξη για μάθηση και προγραμματισμό της μαθήτριας της Δ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Ποσειδωνίας, Κ.Μαρικαίτης. Είναι ένα extra πρόγραμμα στο περιβάλλον του Scratch και εκτός του πλαισίου των ασκήσεων που δίνουμε στο μάθημα “Προγραμματίζουμε Scratch-άροντας” στο eclass. Αν δείτε στο εσωτερικό του προγράμματος θα δείτε ότι έχει πολλές λεπτομέρειες που έχουν υπολογιστεί με ακρίβεια ώστε να υπάρξει ο συντονισμός των αντικειμένων! Αν προσέξετε τα δευτερόλεπτα στις εντολές, πραγματικά φαίνεται ότι έχουν επιμεληθεί προσεκτικά.
Για την αφιέρωση στο τέλος του προγράμματος, την ευχαριστώ θερμά! Συγχαρητήρια για το μεράκι και το αποτέλεσμα!

Παρακάτω απολαύστε “τον ποδοσφαιριστή για το goal της ημέρας”, έργο της Κ.Μαρικαίτης.

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

Ο κορωνοϊός στο Scratch

Άλλο ένα έργο Scratch που υλοποιήθηκε από μαθητή μας με αποκλειστικό οδηγό τη φαντασία και τη διάθεση για δημιουργία. Δημιουργήθηκε από τον μαθητή μας της Δ’ τάξης Χ.Θοδωρή ο οποίος πήγε μια απλή άσκηση πολλά επίπεδα πιο πέρα έχοντας κατά νου ένα σενάριο. Το έργο του έχει για θέμα τον κορωνοϊό. Τι πιο επίκαιρο;;;!!! Επάξια λοιπόν συγκαταλέγεται στην κατηγορία άρθρων “Extra προγράμματα Scratch στις μέρες του κορωνοϊού”. Παρουσιάζονται οδηγίες που χρειάζεται να ακολουθούμε για να είμαστε προφυλαγμένοι. Πατάτε στην πράσινη σημαία για να αρχίσει να κινείται η γάτα και να αναβοσβήνει η σφαίρα. Σημαντικό: έχετε ανοικτά ηχεία ή βάλτε ακουστικά γιατί το έργο συνοδεύεται από μουσική. Μια μουσική έντονη, χαρούμενη… ό,τι πρέπει για να σκεφτούμε “Καλά να ‘μαστε!”.

Παρακάτω απολαύστε αυτό το έργο του Χ.Θοδωρή: Κορωνοϊός

Δημιουργία ιστοτόπου “Χρώματα κι αρώματα, της τάξης τα καμώματα!”

Σας ενημερώνουμε ότι η εκπαιδευτικός Γλυκερία Τσιρονίκου, δασκάλα της Α’ τάξης δημιούργησε τον δικό της δικτυακό ιστότοπο με τίτλο: Χρώματα κι αρώματα, της τάξης τα καμώματα!. Πρόκειται για μια σελίδα εκπαιδευτικού περιεχομένου. Κι όπως αναφέρει η ίδια η δημιουργός του ιστοτόπου:

” Στη σελίδα αυτή παρουσιάζονται κυρίως εκπαιδευτικές προτάσεις για τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται στο Δημοτικό Σχολείο.
Αφορμή για τη δημιουργία της σελίδας αυτής υπήρξε η συγκυρία της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Το σύνθημα- προτροπή “Μένουμε σπίτι” έδωσε την ευκαιρία μέσω της σελίδας για μια πιο ουσιαστική επικοινωνία με τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες της τάξης μου! “

Ο σύνδεσμος προς τον δικτυακό τόπο “Χρώματα κι αρώματα, της τάξης τα καμώματα!” θα βρίσκεται μόνιμα και στους Ενδιαφέροντες Συνδέσμους (δεξιά στήλη του ιστοτόπου μας).

Καλοτάξιδη η σελίδα!

Ανακοίνωση – εγγραφή στο Δημοτικό

Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας

Πληρ. 2281042050 Ώρες 10.00-12.00 π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι αιτήσεις εγγραφών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 29 Μαΐου 2020.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α ́ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

ΟΙ εγγραφές, με κατάθεση των δικαιολογητικών, θα  γίνονται:

1. Καθημερινά και από ώρα 10.00-12.00 στο γραφείο του Διευθυντή του Σχολείου ή

2. Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση mail@dim-poseidon.kyk.sch.gr με αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

  1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς/κηδεμόνες, αλλά αναζητείται από το σχολείο μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ.
  2. Φωτοτυπία του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή.
  4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας. (Λογαριασμός ΔΕΚΟ.)
  5. Αίτηση και υπεύθυνη δήλωση για εγγραφή στο Δημοτικό. Υπάρχει στο σχολείο, ή την βρίσκετε παρακάτω (στο τέλος του άρθρου).

*Για όσους επιθυμούν εγγραφή στο Ολοήμερο Τμήμα
Αίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο. Υπάρχει στο σχολείο, ή την βρίσκετε παρακάτω (στο τέλος του άρθρου).

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Ξενάγηση από τον Giga

Στις μέρες του κορωνοϊού και στο πλαίσιο των ασύγχρονων μαθημάτων της Πληροφορικής (ΤΠΕ), σε πρώτη φάση έχω προσκαλέσει/καλέσει τους μαθητές μου και μαθήτριές μου της Δ’ τάξης να ανεβάζουν στο eclass προγράμματα Scratch. Σε κάθε ενότητα του μαθήματος αναφέρομαι σε ορισμένα χαρακτηριστικά του προγραμματισμού στο περιβάλλον του Scratch, παραθέτω οδηγίες με εικόνες ή/ και βίντεο και στη συνέχεια ζητώ να ανεβάσουν τα παιδιά τα Scratch έργα τους τα οποία είναι σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η μαθήτρια της Δ’ τάξης Π.Δήμητρα είχε μια φανταστική ιδέα: να μου στείλει ένα Scratch έργο της πέραν από αυτά που μου έστελνε σύμφωνα με τις οδηγίες. Μου έστειλε ένα έργο δικό της που περιγράφει μια ιστορία ολοκληρωμένη, με αρχή, μέση και τέλος. Ένα έργο πλούσιο από εικόνες, μουσικές και ήχους, πρωτότυπο, γεμάτο φαντασία. Ένα έργο με ολόσωστο πρόγραμμα, με εντολές που συγχρονίζουν υπόβαθρα και φιγούρες. Ένα έργο γεμάτο μεράκι!!!

Και τότε σκέφτηκα: μια καινούργια κατηγορία άρθρων γεννιέται: “Extra προγράμματα Scratch στις μέρες του κορωνοϊού” όπου θα παραθέτουμε αυτά τα ευφάνταστα έργα των παιδιών μας! Σε ευχαριστούμε Δήμητρα που μας έδωσες την έμπνευση!

Να ‘μαστε καλά και δημιουργικοί!

Παρακάτω απολαύστε αυτό το έργο της Π.Δήμητρας με τίτλο: “Ξενάγηση από τον Giga”.

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)