Ανακοίνωση για τη λειτουργία του σχολείου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 14/09/2021 το πρωινό πρόγραμμα θα λειτουργεί κανονικά 8:15 – 13:15.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα γίνουν κανονικά.

Για την έναρξη της λειτουργίας του ολοήμερου τμήματος θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

Οι μαθητές/τριες θα προσέρχονται κάθε πρωί χωρίς να συνωστίζονται και φορώντας τη μάσκα τους. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές/τριες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου (εκτός από την ώρα της γυμναστικής και του φαγητού). Τα παιδιά, καλό θα είναι, να έχουν καθημερινά μαζί τους τουλάχιστον δύο μάσκες προστατευμένες την καθεμία στο δικό της σακουλάκι.

Πριν την αναχώρηση από το σπίτι συστήνεται προς τους γονείς ο έλεγχος των παιδιών για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων που είναι συμβατά με λοίμωξη COVID-19 (πιθανώς και με θερμομέτρηση). Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι πυρετός και βήχας. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι: δυσκολία στην αναπνοή, μυαλγίες, ρίγος, πονοκέφαλος, δυσκαταποσία, ρινική  συμφόρηση/καταρροή, ναυτία/έμετος, κοιλιακό άλγος/διαρροϊκές κενώσεις.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας οι μαθητές/τριες οφείλουν να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test κάθε Τρίτη και Παρασκευή.  Κατ’ εξαίρεση, μόνο για την πρώτη εβδομάδα οι μαθητές/τριες θα φέρουν τη βεβαίωση τη Δευτέρα 13/9 και την Πέμπτη 16/9/2021.

Γονέας/κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας ενημερώνει άμεσα τη Διεύθυνση του σχολείου σε περίπτωση  θετικού αποτελέσματος του διαγνωστικού τεστ για COVID-19.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι προετοιμασμένοι, προκειμένου να υποδεχτούν τους μαθητές και να τους ενημερώσουν για τα μέτρα προστασίας και να τους βοηθήσουν να επανέλθουν ομαλά, να κινηθούν με ασφάλεια και να λειτουργήσουν υπεύθυνα κάτω από τις υπάρχουσες και ιδιαίτερες για όλους μας συνθήκες.

Παρακαλούμε για τη συνεργασία όλων, ευχαριστούμε προκαταβολικά και ευχόμαστε και πάλι καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά!

Από τη Διεύθυνση

Σχολιάστε