Γραμματάκια παιχνιδιάρικα για τα ονόματά μας

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Γ’ τάξης ασχολήθηκαν με τον προγραμματισμό στο περιβάλλον του Scratch. Οι εντολές απλές: όταν γίνει κλικ στη φιγούρα, αλλάζει ενδυμασία και ακούγεται ένας ήχος. Έτσι έχουμε μια απλή ακολουθιακή δομή η οποία όμως δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον προγραμματισμό με ένα παιγνιώδη τρόπο και πάντα συνεργαζόμενα σε ένα κοινό έργο. Ένα προβληματάκι που είχαμε ήταν να “χωρέσει” κάθε όνομα σε μια μόνο γραμμή. Επίσης, το προγραμματιστικό περιβάλλον δεν διαθέτει ελληνικά γράμματα ως φιγούρες, οπότε και “γράψαμε” τα ονόματα στα αγγλικά. Να επισημάνουμε ότι χρησιμοποιήθηκαν και ήχοι επιλεγμένοι από τα παιδιά οι οποίοι έδωσαν ένα χαρούμενο και…θορυβώδη (μερικές φορές, είναι η αλήθεια) τόνο μέσα στο εργαστήριο Πληροφορικής.

Κάνετε κλικ σε κάθε φιγούρα- γράμμα και αποκαλύπτεται το όνομα ή τα ονόματα των παιδιών που δημιούργησαν το έργο Scratch. Μην ξεχάσετε να έχετε ανοικτά τα ηχεία σας γιατί πίσω από κάθε γράμμα βρίσκεται κι ένας ήχος!

Παρακάτω καταγράφουμε τις εργασίες όλων των παιδιών. Επιλέγετε και στη συνέχεια πατάτε κλικ στην πράσινη σημαία και στις φιγούρες – γράμματα.

ΑνδρέαςΜάγια – Πέτρος
Αντώνης – ΓιάννηςΜάιρα – Φραντζέσκα
Αντώνης – Ιωσήφ Μανώλης – Νεφέλη
Αντώνης – Μαρία Μαρία – Αγγελική
Αντώνης – ΣτράτοςΜαρίνα – Τερέζα
Γιώργος – ΚωνσταντίνοςΜέτι – Έντρικ
Εμμανουέλα – ΜαρίλιαΜυρτώ – Ιωάννα
Έντισον – ΠρομηθέαςΝικόλας – Μάρκος
ΖενΝικολέττα
ΚώσταςΠαναγιώτης
ΛίλαΣεβαστιανός – Πέτρος

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός της Γ’ τάξης (ειδικότητα Πληροφορικής)

Σχολιάστε