Ένα γράμμα, μια αφορμή για πολλαπλές συνεργασίες…

Τη σχολική χρονιά 2019-20 αναλάβαμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία ανακύκλωσης στο σχολείο μας, Δημοτικό σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου.

Στο πλαίσιο  του μαθήματος της Γλώσσας με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ1′ τάξης συζητήσαμε στην τάξη προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας σε σχέση με τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Θεωρήσαμε ότι το πιο σημαντικό από αυτά είναι η έλλειψη κάδων ανακύκλωσης στο σχολείο  μας, γιατί οι κάδοι που υπάρχουν δεν επαρκούν. 

Έτσι οι μαθητές έγραψαν μια επιστολή με παραλήπτη τον Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης όπου γνωστοποιούσαν το πρόβλημά τους και ζητούσαν τη βοήθειά του.

 Η επιστολή  αυτή, αφού πρώτα πήραμε την άδεια από τον κ. Διευθυντή,  στάλθηκε στον Δήμο, με email, στο μάθημα της Πληροφορικής. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει και η χαρά των παιδιών ήταν μεγάλη.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν όταν ένα πρωί, μετά από μια βδομάδα, είδαμε το φορτηγάκι του Δήμου να ξεφορτώνει δύο ολοκαίνουριους κάδους, έναν μπλε για χαρτιά και έναν για πλαστικά. Αυτό που δεν περιμέναμε  και μας χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν η  επίσκεψη στο σχολείο μας του Δημάρχου κ. Λειβαδάρα με την Αντιπρόεδρο του Φορέα Ανακύκλωσης κ.Α.Πρίντεζη. Αφού μας συστήθηκαν, ο Δήμαρχος μας συνεχάρη για την πρωτοβουλία μας αυτή και για την ανακύκλωση που κάνουμε ως σχολείο (πλαστικά, χαρτιά, καπάκια) και μας μίλησε σχετικά με τα οφέλη της  και τη σπουδαιότητά της για το περιβάλλον μας. Τέλος δέχτηκαν ερωτήσεις από μας και βγάλαμε φωτογραφίες όλοι μαζί οι μαθητές της Δ τάξης.

Ευχαριστούμε  για την άμεση ανταπόκριση και ελπίζουμε οι κάδοι να γεμίσουν με σωστά ανακυκλώσιμα είδη από όλους  τους μαθητές του σχολείου μας!

Παράλληλα, οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Β’ τάξης στο μάθημα της Πληροφορικής δημιούργησαν σχετικές αφίσες εισάγοντας φράσεις προτροπής, εικόνες κι έτοιμα σχήματα. Προσπάθησαν ώστε οι αφίσες να είναι όμορφες και φυσικά να μπορούν να υπενθυμίζουν ότι χρειάζεται να ανακυκλώνουμε! Με τις αφίσες διακοσμήσαμε τους κάδους ανακύκλωσης του σχολείου μας!

Ειρήνη Περπινιά – δασκάλα της Δ1′ τάξης

Μαρία Ιωσηφίδου – ειδικότητα Πληροφορικής

Σχολιάστε