Οδηγίες εγγραφής μαθητών/μαθητριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.)

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του σχολείου στη δεδομένη κατάσταση χρειάζεται να εφαρμόσουμε την εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση. Κατά την εκπαίδευση αυτή ο μαθητής/ η μαθήτρια και ο/η εκπαιδευτικός βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους (εξ αποστάσεως) και σε διαφορετικούς χρόνους (ασύγχρονη).

Ως συνολική λειτουργία (επεξηγώντας): Ο εκπαιδευτικός δημιουργεί μια ηλεκτρονική τάξη στην οποία ανεβάζει το υλικό του. Ειδοποιούνται οι μαθητές/μαθήτριες να “μπουν” στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική τάξη με email από τον εκπαιδευτικό προς τους γονείς. Τα παιδιά δεν θα μπουν στην τάξη αυτή ως απλοί επισκέπτες αλλά χρειάζεται να είναι εγγεγραμμένα ώστε να μπορούν και να αλληλεπιδρούν με το υλικό (δηλαδή όχι μόνο να το βλέπουν αλλά και να ανεβάζουν αρχεία ή να γράφουν απαντήσεις σε ερωτήματα).

Επομένως, για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης, προτείνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να αξιοποιηθούν πληροφοριακά συστήματα, δίκτυα και εφαρμογές που έχει αναπτύξει το ΥΠΑΙΘ.

Με βάση τα παραπάνω και για να μπορέσουν οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας να αξιοποιήσουν αυτά τα πληροφοριακά συστήματα χρειάζεται να είναι εγγεγραμμένοι/ εγγεγραμμένες στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.). Καλούνται όλοι οι γονείς των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας να εγγράψουν τα παιδιά τους. Παραθέτουμε παρακάτω το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο είναι ένας πλήρης οδηγός για την εγγραφή αυτή. Χρειάζεται κατά τη εγγραφή που πραγματοποιούν ο γονείς να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, να έχουν έναν περιηγητή (π.χ. Mozilla Firefox, Chrome ή όποιο άλλο) και ένα πρόσφατο Έλεγχο προόδου του/της μαθήτριας.

Κάνετε κλικ στο έγγραφο δίπλα για Οδηγίες: Οδηγίες εγγραφής μαθητών/ μαθητριών στο Π.Σ.Δ.

Από την ομάδα του σχολείου για την Εξ αποστάσεως ασύγχρονη Εκπαίδευση

Σχολιάστε