Η ταινία μας “Πίσω από τις πόρτες” ταξιδεύει στην Camera Zizanio του Φεστιβάλ Ολυμπίας

Στείλαμε την ταινία μας “Πίσω από τις πόρτες” στην Camera Zizanio του Φεστιβάλ Ολυμπίας στο πλαίσιο της 20ης Eυρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας. Η ταινία μας συμπεριλαμβάνεται στο Ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα.

Η Camera Zizanio και το Φεστιβάλ Ολυμπίας θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου διαδικτυακά. Θα γίνουν οι προγραμματισμένες προβολές των ταινιών και οι κριτικές επιτροπές θα δουλέψουν για να απονείμουν τα βραβεία και τις διακρίσεις. Παρότι οι καιροί ήταν δύσκολοι, τα σχολεία ήταν κλειστά για μεγάλο διάστημα και πολλές κινηματογραφικές ομάδες δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, οι αιτήσεις συμμετοχής απ’ όλο τον κόσμο ξεπέρασαν τις 1500.

Οι λίστες με τις ταινίες που επελέγησαν για το Ελληνικό Διαγωνιστικό τμήμα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα https://camerazizanio.net/online-edition-2020/films-in-competition/greek-section/  και όλες μπορείτε να τις δείτε σε αυτά τα links.

Οι ταινίες της Camera Zizanio θα προβληθούν μέσα από την επαγγελματική πλατφόρμα του FestivalScope παρέχοντας πλήρη ασφάλεια στις ταινίες που συμμετέχουν. Η παρακολούθηση των ταινιών είναι δωρεάν. Και η πρόσβαση σε αυτές πολύ απλή: χρειάζεται μόνο να κάνετε μια εγγραφή χρησιμοποιώντας ένα όνομα και το μέιλ σας. Σε αυτή τη σελίδα υπάρχουν πιο αναλυτικές οδηγίες https://online.olympiafestival.gr/page/help/

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ταινιών που  θα δείτε. 0ι ταινίες θα είναι διαθέσιμες τις ημέρες του Φεστιβάλ, δηλαδή από τις 28 Νοεμβρίου ως τις 5 Δεκεμβρίου 2020.

Οι ταινίες που έχουν κάνει παιδιά, δηλαδή οι ταινίες της Camera Zizanio, δεν προβάλλονται μεμονωμένα αλλά κατά ενότητες, ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία των μικρών δημιουργών. Επίσης είναι χωρισμένες σε τρεις μεγάλες κατηγορίες, τα τρία διαγωνιστικά τμήματα της Camera Zizanio: το Ελληνικό, το Ευρωπαϊκό και το διεθνές τμήμα. Η κάθε ενότητα έχει διάρκεια 60 έως 90 λεπτά.  

Οι μη ελληνικές ταινίες προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους.

Στην ίδια πλατφόρμα προβάλλονται και οι ταινίες των αφιερωμάτων του Φεστιβάλ Ολυμπίας όπως ειδικά το αφιέρωμα σε έναν από τους πρωτεργάτες του κινήματος Φρενέ στην Ιταλία, τον Τζιάνι Ροντάρι.

Για όσους και όσες δεν έχετε διαβάσει τις διαδικασίες οι οποίες ακολουθήθηκαν για τη δημιουργία, μπορείτε να επιλέξετε το παρακάτω σχετικό άρθρο:

…κι εγένετο ταινία… “Πίσω από τις πόρτες”

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι ταινίες της Ηλικιακής Κατηγορίας Α’ είναι διαθέσιμες προς κράτηση από σήμερα και θέαση από  28/11- 6/12 στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ. 

Eλληνικό Τμημα – Κατηγορια Α’ > ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
Ελληνικό Τμήμα – Κατηγορία Α’ > ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Επίσης εδώ θα βρείτε και τον κατάλογο της 20ης Camera Zizanio

Μαρία Ιωσηφίδου – υπεύθυνη εκπαιδευτικός της κινηματογραφικής ομάδας του Δ.Σ. Ποσειδωνίας Σύρου

Σχολιάστε