Συμμετοχή του σχολείου στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας το οποίο περιελάμβανε παρουσίαση εξ αποστάσεως ψηφιακών έργων μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το σχολείο μας συμμετείχε με τρεις (3) παρουσιάσεις:

1.Παιχνίδια Του Scratch. Από Τα Παιδιά Της Ε’ Τάξης Αφιερωμένα στα Παιδιά της Α’: Οι μαθήτριες της Ε’ τάξης Δήμητρα Π. και Μαρία Π. παρουσίασαν τα έργα Scratch τα οποία είχαν δημιουργήσει στην προηγούμενη εξ αποστάσεως λειτουργία των σχολείων και στα πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής (ΤΠΕ). Για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων όμως διέθεσαν και αρκετές επιπλέον ώρες από τον ελεύθερό τους χρόνο καθώς τα προγράμματα αποδείχτηκαν αρκετά πολύπλοκα.

Σχετικά άρθρα (από το site του σχολείου):

Να σημειώσουμε ότι έγιναν με σκοπό να παίζουν αυτά τα παιχνίδια μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης και για αυτό κι ο τίτλος “…Αφιερωμένα στα Παιδιά της Α'”.

2. Μια Κινηματογραφική Ταινία Μικρού Μήκους από Απόσταση: Τα παιδιά της κινηματογραφικής ομάδας του Δημοτικού σχολείου Ποσειδωνίας Σύρου από τον Δεκέμβρη του 2020 συναντιόντουσαν μέσω τηλεδιάσκεψης και ξεκίνησαν βλέποντας αποσπάσματα παλιών ταινιών, ασπρόμαυρων και βουβών.  Έμαθαν  για κινηματογραφικούς όρους, έγραψαν σενάριο, σκηνοθέτησαν, βιντεοσκόπησαν σκηνές και πλάνα, κατέγραψαν την οθόνη της τηλεδιάσκεψης, έκαναν μοντάζ, επέλεξαν μουσική…. Και η ταινία δεν έχει τελειώσει! Περιμένουμε με αγωνία να μπορούμε να συναντηθούμε για να γυρίσουμε μια σκηνή όλοι μαζί, όπως την έχουμε ονειρευτεί! Τα παιδιά της ομάδας: Αλεξάνδρα, Θέλξη, Ιωάννα, Μαίρη, Πέτρος, Φανή, Φίλιππος.

Σχετικό άρθρο (από το ιστολόγιο της ΣΤ’ τάξης):

3.Μαθητικό Ιστολόγιο Εμπλουτισμένο με Συναισθήματα και με Δραστηριότητες: Όλα τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής (ΤΠΕ) “ανεβάζουν” άρθρα στο ιστολόγιο, το οποίο φιλοξενεί κάθε σχολική χρονιά εργασίες των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ’ τάξης. Στο φεστιβάλ, τα παιδιά: Ιωάννα, Δημήτρης και Φίλιππος παρουσίασαν εκ μέρους όλων των παιδιών της ΣΤ’ τις δύο μεγάλες κατηγορίες άρθρων:

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές του φεστιβάλ κι ιδιαίτερα τον Δρ Κωνσταντίνο Ζέρβα, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, για την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά να παρουσιάσουν τα έργα τους αλλά και να αλληλεπιδράσουν με άλλα παιδιά από τα σχολεία των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις εξαιρετικές ψηφιακές δημιουργίες τους αλλά και για την άψογη παρουσία τους κατά τη διενέργεια του φεστιβάλ με εύστοχες ερωτήσεις, ακριβείς απαντήσεις και χειροκροτήματα με τα “παλαμάκια” του webex!!!

Σας ευχαριστώ παιδιά μου! Να ‘μαστε καλά να συνεχίζουμε…

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

1 σκέψη στο “Συμμετοχή του σχολείου στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας”

  1. Χίλια μπράβο σε όλους που καταφέρατε τόσα ωραία πράγματα, μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες.
    Ευχαριστούμε που δίνετε τέτοιες ευκαιρίες στα παιδιά μας.
    Να είστε καλά.

    Απάντηση

Σχολιάστε