ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – Εγγραφές Α’ τάξης 2021-22

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Από 1 έως 20 Μαρτίου τις εργάσιμες μέρες και ώρα 13.30-14.30 κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των μαθητών στην πρώτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2021-22.

Στην πρώτη τάξη εγγράφονται παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-12-2015.

Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής είναι τα παρακάτω:

α.   Αίτηση Εγγραφής που υπάρχει στο σχολείο και συμπληρώνεται την ημέρα της εγγραφής ή εναλλακτικά μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας εδώ : ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 2021-2022 ώστε να την καταθέσετε συμπληρωμένη.

*Παρακαλείστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία στην αίτηση με πεζά γράμματα και με τόνους.

β.   Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου (δίνεται από το Νηπιαγωγείο και προσκομίζεται από τον γονέα/κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό).

γ.   Αποδεικτικό  στοιχείο  από  το  οποίο προκύπτει  η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.  (Σε φωτοτυπία Λογαριασμός Ηλεκτρικού Ρεύματος, Ύδρευσης κ.ά. ή έγγραφο από το TaxisNet).  Οι γονείς μπορούν να συμβουλεύονται το χάρτη με τα όρια των σχολείων που θα βρουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων http://dipe.kyk.sch.gr/sxoleia-pe-kykladwn/chartis-scholikon-monadon/

δ.   Επίδειξη   του   Βιβλιαρίου   Υγείας   του   Παιδιού   (Β.Υ.Π.) και Φωτοτυπία   της σελίδας  ή των σελίδων στις οποίες  φαίνεται ότι έγιναν όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια.

ε. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)  σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ.  Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ

(Το κατεβάζετε πατώντας εδώ: ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ προκειμένου να συμπληρωθεί από γιατρό).  

Έχει τριετή ισχύ. Για τη συμπλήρωσή του, θα έχετε στη διάθεσή σας, το χρονικό διάστημα έως και το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2021.

Το Α.Δ.Υ.Μ. αποτελεί απαραίτητο πιστοποιητικό για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

στ. Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.

ζ. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου  ή  Κοινότητας. Σας  ενημερώνουμε ότι για  την  εγγραφή  των  μαθητών  στα   Δημοτικά  Σχολεία  της  χώρας δεν  απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς,  αλλά  αναζητείται  από  τις  σχολικές  μονάδες μέσω του  Πληροφορικού  Συστήματος  myschool  του ΥΠΑΙΘ.

Για αλλοδαπούς μαθητές επίσημα μεταφρασμένη Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως.

 * Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της μέριμνας για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού SARS-CoV-2 (COVID-19), είναι απαραίτητο κατά την εγγραφή να έχετε συγκεντρωμένα όλα τα σχετικά έγγραφα και δικαιολογητικά.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 2281042050 (για εγγραφές)

2281042428

 Από τη Διεύθυνση του σχολείου

“Γραμματάκια για τις λέξεις” – η Δήμητρα παρουσιάζει ένα παιχνίδι με γράμματα και λέξεις

Η Δήμητρα, μαθήτρια της Ε’ τάξης, δημιούργησε με ιδιαίτερο μεράκι, ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσαν πολύ ωραία να παίξουν κι οι μαθητές κι οι μαθήτριες των μικρών τάξεων. Μπροστά από την οθόνη μας περνούν γράμματα τα οποία επιλέγουμε για να πάνε στη λέξη που ανήκουν. Το παιχνίδι έχει δυο πίστες!  Ο κώδικάς του είναι αρκετά  πολύπλοκος όπως και όλων των παιχνιδιών που παρουσιάζονται εδώ σταδιακά από τα παιδιά της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης. Και πάντα να θυμόμαστε ότι χρειάζεται πολλή σκέψη και αρκετός χρόνος για να μπορέσει ένα παιχνίδι να υλοποιηθεί!

Για να δείτε το παιχνίδι και σε πλήρη οθόνη πηγαίνετε στη διεύθυνση: https://scratch.mit.edu/projects/489535235 και επιλέγετε: Έλεγχος Πλήρους Οθόνης

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

“Κοτοπουλάκι σε κίνδυνο!” – η Αλεξάνδρα δημιούργησε ένα παιχνίδι για 2 παίκτες

Σε όλους αρέσει να παίζουν ένα παιχνιδάκι. Τι καλύτερο όμως να μην παίζει κάποιος μόνος του αλλά να παίζει με παρέα. Η Αλεξάνδρα της ΣΤ’ τάξης δημιούργησε ένα παιχνίδι με τίτλο “Κοτοπουλάκι σε κίνδυνο!” και παίζεται με δύο παίκτες. Καθίστε λοιπόν στον υπολογιστή σας εσείς και καλέστε κι ένα ακόμα άτομο να παίξει μαζί σας. Ο ένας παίκτης θα χειρίζεται την αρκούδα χρησιμοποιώντας τα βελάκια από το πληκτρολόγιο κι ο άλλος θα κινεί το κοτοπουλάκι με τα γράμματα a, d, s, w. Προσέξτε το πληκτρολόγιό σας να είναι στα Αγγλικά. Μία επιπλέον δυσκολία του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ότι διαθέτει και μια κουκουβάγια η οποία λέει σχετικά μηνύματα.

Καλή διασκέδαση!

Για να δείτε το παιχνίδι και σε πλήρη οθόνη πηγαίνετε στη διεύθυνση: https://scratch.mit.edu/projects/484229920 και επιλέγετε: Έλεγχος Πλήρους Οθόνης

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

Ανακοίνωση – Λειτουργία σχολείου 16/17-02-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι με την ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 47/2021  απόφαση του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό και με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για τη διασπορά του COVID – 19.

Ως εκ τούτου το σχολείο μας θα λειτουργήσει την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που είχαμε τον Νοέμβρη δηλ. με ωράριο 14:10 έως 17:20.

Από τη Διεύθυνση

“Πάμε να μαζέψουμε πετράδια” – ένα παιχνίδι δημιουργημένο από τον Φίλιππο

Στο μάθημα της Πληροφορικής (ΤΠΕ) και με τις εργασίες από απόσταση, οι μαθητές κι οι μαθήτριες ασκήθηκαν αρκετά ώστε να φτάσουν σε αυτό εδώ το σημείο να μπορέσουν να δημιουργήσουν παιχνίδια. Έτσι και αυτό το παιχνίδι που δημιουργήθηκε από τον Φίλιππο, μαθητή  της ΣΤ’ τάξης, είναι το αποτέλεσμα συλλογισμών και χειρισμών στο προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch. Απολαύστε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο οποίο κινείτε τη φιγούρα με το ποντίκι σας για να πιάσετε τα 40 πετράδια. Δεν είναι όμως τόσο απλό! Πώς θα μπορούσε άλλωστε;;;!!! Υπάρχουν κινούμενες μπάλες που η φιγούρα δεν πρέπει να αγγίξει γιατί ξεκινάει το παιχνίδι από την αρχή!

Για να δείτε το παιχνίδι και σε πλήρη οθόνη πηγαίνετε στη διεύθυνση: https://scratch.mit.edu/projects/485727738  και επιλέγετε: Έλεγχος Πλήρους Οθόνης

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

Make A Wish – Κι όμως υπάρχει ελπίδα…

Κι όμως υπάρχει ελπίδα……

Σε μια εποχή πανδημίας, με τους γονείς να αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, οι μαθητές τους σχολείου μας ευαισθητοποιήθηκαν και από το χαρτζιλικάκι τους έδωσαν χρήματα για να αγοράσουν τ’ αστέρια του προγράμματος Make A Wish (Kάνε Μια Ευχή) στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Παιδικού Καρκίνου, βοηθώντας έτσι κάποιο από τα 205 άρρωστα παιδιά να πραγματοποιήσει την ευχή του.

Ήταν σαν ένα κύμα συμπαράστασης στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Μόλις μέσα σε μία εβδομάδα, πουλήθηκαν όλα τα αστέρια και καθώς τα παιδιά ζητούσαν συνεχώς να πάρουν κι άλλα, μας απέδειξαν πως υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον τόπο και αυτή είναι μόνο μέσα από τα παιδιά.

Μπράβο τους!!!

Η δασκάλα των Αγγλικών

Μαργαρίτα Φόνσου

Πρόσκληση σε επιστημονική τηλεημερίδα 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων

…επιστημονική τηλεημερίδα (που) διοργανώνει το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, με θέμα: «Ενδυναμώνοντας Εκπαιδευτικούς, Μαθητές και Γονείς βελτιώνουμε την καθημερινότητά μας»…

Το πλήρες έγγραφο: Πρόσκληση σε επιστημονική τηλεημερίδα 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

“Ένας λαβύρινθος μετ’ εμποδίων” – η Ιωάννα δημιουργεί ένα παιχνίδι

Οι εργασίες για τα παιχνίδια που παρουσιάζουμε σταδιακά εδώ, είναι μία κατάληξη πολύωρων εργασιών που γίνονται από τα παιδιά στο προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch. Στο συγκεκριμένο άρθρο, παρουσιάζουμε ένα παιχνίδι λαβυρίνθου που δημιούργησε η Ιωάννα, μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής (ΤΠΕ). Το ιδιαίτερο σ’ αυτό το παιχνίδι με τις δυο πίστες είναι ότι η 2η πίστα διαθέτει και μια φιγούρα που εμφανίζεται ξαφνικά κι αποτελεί εμπόδιο! Καλά παιχνίδια!

Για να δείτε το παιχνίδι και σε πλήρη οθόνη πηγαίνετε στη διεύθυνση: https://scratch.mit.edu/projects/474661690  και επιλέγετε: Έλεγχος Πλήρους Οθόνης

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

“Πιάστε το κουνελάκι” – ένα παιχνίδι από τη Θέλξη

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής (ΤΠΕ) ασχοληθήκαμε συστηματικά με το προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch. Στους στόχους του μαθήματος περιλαμβάνεται, εκτός της σωστής χρησιμοποίησης των διαθέσιμων εντολών, η αναζήτηση της βέλτιστης λύσης που απαιτεί ανάλυση του προβλήματος και οι συνεχείς δοκιμές και βελτιώσεις. Η Θέλξη, μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης, δημιούργησε το παιχνίδι “Πιάστε το κουνελάκι” το οποίο διαθέτει δυο πίστες. Σας καλούμε να παίξετε!

Για να δείτε το παιχνίδι και σε πλήρη οθόνη πηγαίνετε στη διεύθυνση: https://scratch.mit.edu/projects/472973325   και επιλέγετε: Έλεγχος Πλήρους Οθόνης   

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

Ανακοίνωση 10-01-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 11/1/2021 το σχολείο επανέρχεται στη δια ζώσης λειτουργία του.

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά το πρωί 8:00 με 8:15.

Κατά την είσοδο των μαθητών/τριών στη σχολική μονάδα θα πραγματοποιείται θερμομέτρησή τους από τους εκπαιδευτικούς.

Η αποχώρησή τους θα πραγματοποιείται ανά τάξη στις 13:15 μ.μ.

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Παρακαλούμε, οι γονείς/κηδεμόνες να διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις στην είσοδο του σχολείου προς αποφυγή συνωστισμού για την ασφαλή προσέλευση/αποχώρηση των μαθητών/τριών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ, στο χώρο του σχολείου είναι υποχρεωτική η χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής).

  • Συστήνεται (ισχυρά) κάθε παιδί να είναι εφοδιασμένο με 2 καθαρές μάσκες, σε ξεχωριστό σακουλάκι η κάθε μια καθώς και δικό του πακέτο χαρτομάντηλα.
  • Θερμή παράκληση να ελέγχετε κάθε πρωί την υγεία των παιδιών σας. Να θυμίσουμε ότι επιβάλλεται η παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων, οποιουδήποτε μαθητή/τριας εμφανίσει (ακόμα και ήπια) συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού, βήχα ή ρινική  συμφόρηση/καταρροή, με ταυτόχρονη ενημέρωση του σχολείου.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Καλή Χρονιά με υγεία και αισιοδοξία!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ