Δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της κινηματογραφικής ομάδας το Σάββατο 2 Νοεμβρίου

Δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της κινηματογραφικής ομάδας το Σάββατο 2 Νοεμβρίου για προσωπικούς μου λόγους.

Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας.

Μαρία Ιωσηφίδου – υπεύθυνη της κινηματογραφικής ομάδας

2η συνάντηση της κινηματογραφικής ομάδας

Το Σάββατο 26/10/2019 και ώρα 18:00-20:00 θα πραγματοποιηθεί η 2η συνάντηση της κινηματογραφικής ομάδας (Ελπίζουμε χωρίς διακοπή ρεύματος, αυτή τη φορά…Αν και η διακοπή ρεύματος στην 1η μας συνάντηση, δεν μας εμπόδισε να είμαστε παραγωγικοί, αλλά το τι έγινε στην 1η μας συνάντηση θα συμπεριληφθεί σε ένα άρθρο γραμμένο από τα παιδιά.)

Μαρία Ιωσηφίδου – υπεύθυνη της κινηματογραφικής ομάδας

Πρόγραμμα “Virtual School” αντιμετώπισης Φυσικών καταστροφών και Επαυξημένη πραγματικότητα

Στις αρχές της σχολικής χρονιάς 2019-20, συμμετείχαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ τάξης σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με την ονομασία Virtual School και θέμα την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Το πρόγραμμα Virtual School το διοργάνωσε το AETMA lab (Ερευνητικό Εργαστήριο Προηγμένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών Κινητών Συσκευών) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και άλλα σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο: Α’ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, Δ.Σ. Αρκιών, Δ.Σ. Ψαρρών, Α’ Δ.Σ. Λεμεσού, 24ο Δ.Σ. Καβάλας, Δ.Σ. Μακεδονίτισσας Γ’, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Κουφονησίων, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Χάλκης Δωδεκανήσου, 2ο Δ.Σ. Λιμένα Θάσου, 8ο Δ.Σ. Χίου-Παλαιοκάστρου. Σκοπός του προγράμματος: να μάθουν τα παιδιά να προστατεύονται μπροστά σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών. Επιμέρους στόχοι του προγράμματος: να διερευνηθούν οι στάσεις των μαθητών μπροστά στις φυσικές καταστροφές, να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με ερωτήματα – δραστηριότητες που αφορούν καταστάσεις φυσικών καταστροφών (σε ένα νοηματοδοτούμενο περιβάλλον) και να ανταποκριθούν χρησιμοποιώντας το ψηφιακό εργαλείο της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented reality). Με τη χρησιμοποίηση του εργαλείου και να μάθουν ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση σε περίπτωση σεισμού, φωτιάς, πλημμύρας.

Για όλα τα παραπάνω, χρειάστηκε να φτιάξουμε μια μακέτα, η οποία τελικά κατασκευάστηκε εκτός σχολικού ωραρίου με ορισμένα παιδιά της τάξης: Αλεξάνδρα, Βασίλη, Γιάννη Φρ., Θέλξη, Ιωάννα, Μαίρη, Φανή, Φίλιππο και Φραγκίσκο, τα οποία κι ευχαριστούμε για τον ελεύθερο χρόνο που διέθεσαν και για το μεράκι που επέδειξαν. Τα παιδιά μέτρησαν, σχεδίασαν, έκοψαν, κόλλησαν, συναρμολόγησαν, διακόσμησαν αλλά, και παράλληλα, έλυσαν προβλήματα (όπως ιδιαίτερα εκείνο της σκάλας), συνεργάστηκαν, χάρηκαν.

Περισσότερα

Η κινηματογραφική ομάδα ξεκινάει! 1η συνάντηση

Μετά από τη συνάντηση που είχαμε με τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών της ΣΤ’ τάξης που θα συμμετέχουν στην κινηματογραφική ομάδα, αποφασίστηκε οι συναντήσεις της ομάδας, προς το παρόν, να πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και ώρα 18:00-20:00.

Η 1η συνάντηση, το Σάββατο 19/10/2019, ώρα 18:00-20:00.

Καλή μας αρχή!
Μαρία Ιωσηφίδου – υπεύθυνη της κινηματογραφικής ομάδας

Ενημερωτικό σημείωμα – κάλεσμα προς τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών της ΣΤ’ τάξης

Δημιουργούμε για τη σχολική χρονιά 2019-20 μία κινηματογραφική ομάδα αποτελούμενη από μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της ομάδας.

Καλούνται οι γονείς, όσων παιδιών επιθυμούν να είναι μέλη της ομάδας, να παρευρεθούν στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12/10/2019 και ώρα 18:00 στο εργαστήριο της Πληροφορικής στο σχολείο.  Η παρουσία αυτή κρίνεται απαραίτητη καθώς θα συζητηθεί το πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας (ημέρες και ώρες δραστηριοτήτων, ομάδες, …) και θα συμπληρωθούν σχετικά έντυπα.

Σας ευχαριστούμε.

Μαρία Ιωσηφίδου – υπεύθυνη εκπαιδευτικός της κινηματογραφικής ομάδας

Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης – ΕΔΕΑΥ

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας της ΕΔΕΑΥ στο σχολείο μας, κάθε Πέμπτη θα εκτελούν τα καθήκοντά τους η Ιωάννα Παπαοικονόμου, ΠΕ30, κοινωνική λειτουργός και η Στεργιανή Λακκοβικιώτη, ΠΕ23, ψυχολόγος.

Η μακέτα της Ε’ τάξης

Τι κάναμε λοιπόν όταν μαζευόμασταν τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα με ορισμένα παιδιά της Ε’ τάξης; Στο πλαίσιο του προγράμματος που αφορά στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών δημιουργήσαμε μια μακέτα η οποία θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος, από όλα τα παιδιά της Ε’ τάξης.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τα παιδιά που με κόπο, μεράκι και φαντασία δημιούργησαν τη μακέτα: Αλεξάνδρα, Βασίλη, Γιάννη Φρ., Θέλξη, Ιωάννα, Μαίρη, Φανή, Φίλιππο και Φραγκίσκο. Μέτρησαν, υπολόγισαν, χάραξαν, έκοψαν, ζωγράφισαν , κόλλησαν, συναρμολόγησαν, διακόσμησαν…

Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε τη μακέτα και παρακάτω μερικές λεπτομέρειες!

Πλήρης παρουσίαση του προγράμματος σε ένα επόμενο άρθρο αφού ολοκληρωθούν οι δραστηριότητες.

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής – υπεύθυνη του προγράμματος