Πρόγραμμα etwinning με τίτλο “Ch3(d)ss” – Δημιουργία λογοτύπων

Για τη σχολική χρονιά 2023-2024 με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ1′ και Δ2′ τάξης συμμετέχουμε στο πρόγραμμα etwinning με θέμα “Ch3(d)ss”. Όπως φαίνεται να δηλώνει το όνομα του προγράμματος, οι δραστηριότητες θα αφορούν στο σκάκι (chess) και στην τρισδιάστατη εκτύπωση (3d).

Το Ch3(d)ss είναι ένα έργο eTwinning που συγκεντρώνει μαθητές από διαφορετικές χώρες για να σχεδιάσουν, να εκτυπώσουν 3D και να δημιουργήσουν συναρπαστικές ιστορίες γύρω από μοναδικά σετ σκακιού. Οι μαθητές συνεργάζονται για να σχεδιάσουν κομμάτια σκακιού που αντικατοπτρίζουν την πολιτιστική τους κληρονομιά, κατακτώντας στην πορεία την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν αυτά τα σετ σκακιού ως το κεντρικό κομμάτι για τη δημιουργία ευφάνταστων αφηγήσεων, συνδέοντας τα κομμάτια με σενάρια του πραγματικού κόσμου.

Παρουσιάζουμε τα λογότυπα που δημιούργησαν τα παιδιά χρησιμοποιώντας την online εφαρμογή canva.com. Στη συνέχεια τα λογότυπα θα τεθούν σε ψηφοφορία μαζί και με τα λογότυπα από τα παιδιά των άλλων σχολείων ώστε να επιλέξουμε το τελικό λογότυπο του έργου.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του προγράμματος: Μαριάννα Βακονδίου, Λουίζα Ρούσσου, Μαρία Ιωσηφίδου

Σχολιάστε