Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Μια καινούργια σχολική χρονιά ξεκινάει με πολλές προσδοκίες και ελπίδες.    Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου το σχολείο μας θα καλωσορίσει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές του αρχίζοντας με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9.00 π.μ.

Για λόγους υγειονομικής προστασίας, στο χώρο του σχολείου θα εισέλθουν μόνο οι μαθητές/τριες χωρίς τη συνοδεία των γονέων/κηδεμόνων τους.

  • Για την είσοδο στο σχολείο είναι απαραίτητος ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (σελφ-τεστ) έως 24 ώρες πριν.

Από την υποχρεωτικότητα του μέτρου εξαιρούνται τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

Από 8/9/2021 έως 17/9/2021 οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να παραλαμβάνουν 6 δωρεάν self tests από τα φαρμακεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων λειτουργίας του σχολείου, δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου.

  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου το πρωί θα έχουν  μαζί τους εκτυπωμένα βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test) ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου, τα οποία θα επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο σχολείο. Θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα βοηθούν τους μαθητές να κατευθυνθούν στον χώρο που θα γίνει ο Αγιασμός.
  • Αμέσως μετά τον Αγιασμό θα δοθούν οδηγίες στους μαθητές για τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου και οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων θα αποχωρήσουν στις 9:30.
  • Καλό θα ήταν για μεγαλύτερη ασφάλεια, οι μαθητές/τριες να αποχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο που θα έρθουν το πρωί στο σχολείο, ή με λεωφορείο ή με γονείς.
  • Σε όλους τους χώρους του σχολείου είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) από όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλο το προσωπικό.

Ειδικά για τους μαθητές της Πρώτης τάξης :
ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΩΡΑΣ

Ο μαθητές της Α΄ τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:30 συνοδευόμενοι από έναν γονέα/κηδεμόνα για κάθε παιδί για τη σημαντική πρώτη επαφή με το σχολείο. Παρακαλούμε θερμά για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού τεστ (self-test) του μαθητή/τριας στην είσοδο του σχολείου, αποστάσεις, χρήση μάσκας για γονείς και μαθητές). Οι γονείς θα αποχωρήσουν μετά την ομαλή παραμονή των παιδιών και τις σχετικές ενημερώσεις για τη λειτουργία του σχολείου.

Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών καλό είναι οι γονείς και κηδεμόνες να ελέγχουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους, διότι θα στέλνονται οδηγίες για τη λειτουργία του σχολείου. Επίσης μπορούν να επισκέπτονται και την ιστοσελίδα του σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση    http://dim-poseidon.kyk.sch.gr

Σας ευχόμαστε ολόψυχα
Καλή σχολική χρονιά!
Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά!!!


Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί
του Δ. Σχ. Ποσειδωνίας Σύρου

Σχολιάστε