ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – Εγγραφές Α’ τάξης 2021-22

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Από 1 έως 20 Μαρτίου τις εργάσιμες μέρες και ώρα 13.30-14.30 κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των μαθητών στην πρώτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2021-22.

Στην πρώτη τάξη εγγράφονται παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-12-2015.

Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής είναι τα παρακάτω:

α.   Αίτηση Εγγραφής που υπάρχει στο σχολείο και συμπληρώνεται την ημέρα της εγγραφής ή εναλλακτικά μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας εδώ : ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 2021-2022 ώστε να την καταθέσετε συμπληρωμένη.

*Παρακαλείστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία στην αίτηση με πεζά γράμματα και με τόνους.

β.   Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου (δίνεται από το Νηπιαγωγείο και προσκομίζεται από τον γονέα/κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό).

γ.   Αποδεικτικό  στοιχείο  από  το  οποίο προκύπτει  η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.  (Σε φωτοτυπία Λογαριασμός Ηλεκτρικού Ρεύματος, Ύδρευσης κ.ά. ή έγγραφο από το TaxisNet).  Οι γονείς μπορούν να συμβουλεύονται το χάρτη με τα όρια των σχολείων που θα βρουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων http://dipe.kyk.sch.gr/sxoleia-pe-kykladwn/chartis-scholikon-monadon/

δ.   Επίδειξη   του   Βιβλιαρίου   Υγείας   του   Παιδιού   (Β.Υ.Π.) και Φωτοτυπία   της σελίδας  ή των σελίδων στις οποίες  φαίνεται ότι έγιναν όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια.

ε. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)  σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ.  Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ

(Το κατεβάζετε πατώντας εδώ: ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ προκειμένου να συμπληρωθεί από γιατρό).  

Έχει τριετή ισχύ. Για τη συμπλήρωσή του, θα έχετε στη διάθεσή σας, το χρονικό διάστημα έως και το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2021.

Το Α.Δ.Υ.Μ. αποτελεί απαραίτητο πιστοποιητικό για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

στ. Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.

ζ. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου  ή  Κοινότητας. Σας  ενημερώνουμε ότι για  την  εγγραφή  των  μαθητών  στα   Δημοτικά  Σχολεία  της  χώρας δεν  απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς,  αλλά  αναζητείται  από  τις  σχολικές  μονάδες μέσω του  Πληροφορικού  Συστήματος  myschool  του ΥΠΑΙΘ.

Για αλλοδαπούς μαθητές επίσημα μεταφρασμένη Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως.

 * Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της μέριμνας για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού SARS-CoV-2 (COVID-19), είναι απαραίτητο κατά την εγγραφή να έχετε συγκεντρωμένα όλα τα σχετικά έγγραφα και δικαιολογητικά.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 2281042050 (για εγγραφές)

2281042428

 Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Ανακοίνωση – Λειτουργία σχολείου 16/17-02-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι με την ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 47/2021  απόφαση του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό και με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για τη διασπορά του COVID – 19.

Ως εκ τούτου το σχολείο μας θα λειτουργήσει την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που είχαμε τον Νοέμβρη δηλ. με ωράριο 14:10 έως 17:20.

Από τη Διεύθυνση

Ανακοίνωση 10-01-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 11/1/2021 το σχολείο επανέρχεται στη δια ζώσης λειτουργία του.

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά το πρωί 8:00 με 8:15.

Κατά την είσοδο των μαθητών/τριών στη σχολική μονάδα θα πραγματοποιείται θερμομέτρησή τους από τους εκπαιδευτικούς.

Η αποχώρησή τους θα πραγματοποιείται ανά τάξη στις 13:15 μ.μ.

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Παρακαλούμε, οι γονείς/κηδεμόνες να διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις στην είσοδο του σχολείου προς αποφυγή συνωστισμού για την ασφαλή προσέλευση/αποχώρηση των μαθητών/τριών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ, στο χώρο του σχολείου είναι υποχρεωτική η χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής).

 • Συστήνεται (ισχυρά) κάθε παιδί να είναι εφοδιασμένο με 2 καθαρές μάσκες, σε ξεχωριστό σακουλάκι η κάθε μια καθώς και δικό του πακέτο χαρτομάντηλα.
 • Θερμή παράκληση να ελέγχετε κάθε πρωί την υγεία των παιδιών σας. Να θυμίσουμε ότι επιβάλλεται η παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων, οποιουδήποτε μαθητή/τριας εμφανίσει (ακόμα και ήπια) συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού, βήχα ή ρινική  συμφόρηση/καταρροή, με ταυτόχρονη ενημέρωση του σχολείου.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Καλή Χρονιά με υγεία και αισιοδοξία!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ανακοίνωση 07-01-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή  08-01-2021 θα προσέλθουν στο σχολείο μόνο οι εκπαιδευτικοί και το μεσημέρι δεν θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς  επίκειται δια ζώσης λειτουργία των Δημοτικών σχολείων από τη Δευτέρα 11-01-2021.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Ανακοίνωση – Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων και Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας  αναστέλλεται η λειτουργία των δημοτικών σχολείων για 2 εβδομάδες. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ξεκινά την Τετάρτη 18/11/2020.  Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ενημερωθείτε για το εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της σύγχρονης εξ Αποστάσεως διδασκαλίας.

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε  Οδηγίες και πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Ενημέρωση για τον εορτασμό της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι :

 • Την Τρίτη 27/10/2020, λόγω του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το σχολείο θα πραγματοποιήσει σχετικές εκδηλώσεις εντός του κάθε τμήματος όπως προβλέπεται σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID – 19.
 •  Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο κανονικά το πρωί και θα αποχωρήσουν στις 10:00 π.μ.. Οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία τη συγκεκριμένη ημέρα θα γίνουν σύμφωνα με το διαφοροποιημένο πρόγραμμα του σχολείου.
 • Το ολοήμερο τμήμα  δε θα λειτουργήσει.
 • Παρακαλούνται οι γονείς που τα παιδιά τους δε χρησιμοποιούν το λεωφορείο να ενημερώσουν τους δασκάλους των τμημάτων για τον τρόπο αποχώρησης των παιδιών τη συγκεκριμένη ημέρα.

Ενημερωτικό σημείωμα λειτουργίας της ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης)

Κατόπιν συνεννόησης με τους/τις: α. αρμόδια Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Δρ Αικατερίνη Κατσανδρή, β. την Συντονίστρια της ΕΔΕΑΥ, Μαρία Νευροκοπλή, και γ. Διευθυντές/θύντριες των Σχολικών Μονάδων ευθύνης της Πρωτοβάθμιας ΕΔΕΑΥ, αποφασίστηκε και προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς/κηδεμένες ως προς τη λειτουργία και το έργο της ΕΔΕΑΥ, η αποστολή του παρόντος διευκρινιστικού σημειώματος:…

Το πλήρες έγγραφο: Ενημερωτικό σημείωμα λειτουργίας της ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης)

Λειτουργία σχολείου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι το πρωινό πρόγραμμα λειτουργεί  8:15 π.μ. – 13:15 μ.μ.

Οι μαθητές θα προσέρχονται χωρίς να συνωστίζονται και φορώντας τις μάσκες τους. Κάθε παιδί, καλό είναι,  να είναι εφοδιασμένο με 2  καθαρές μάσκες, σε ξεχωριστό σακουλάκι η κάθε μια.

Τα παιδιά που εμφανίζουν πυρετό, βήχα ή άλλα συμπτώματα συμβατά με covid-19 (δυσκολία στην αναπνοή, μυαλγίες, ρίγος, πονοκέφαλος, δυσκαταποσία, ρινική  συμφόρηση/καταρροή, ναυτία/έμετος, κοιλιακό άλγος/διαρροϊκές κενώσεις) απαγορεύεται να προσέρχονται στο σχολείο. Πριν την αναχώρηση από το σπίτι συστήνεται προς τους γονείς ο έλεγχος των παιδιών για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων (πιθανώς και με θερμομέτρηση).

Το μεσημέρι οι γονείς και κηδεμόνες  θα περιμένουν χωρίς να συνωστίζονται, προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους μετά το πέρας του πρωινού προγράμματος στις 13:15.

Από την Πέμπτη 17/9/2020 ξεκινά τη λειτουργία του το ολοήμερο τμήμα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Η διεύθυνση του σχολείου

Ανακοίνωση για τον Αγιασμό

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 14/09/2020 και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας Αγιασμός για τη σχολική χρονιά 2020-21.

Φέτος λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19, ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία μόνο των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου. Αμέσως μετά τον Αγιασμό θα δοθούν οδηγίες στους μαθητές για τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου και οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 10:30.

Οι μαθητές, καλό θα ήταν, για μεγαλύτερη ασφάλεια να αποχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο που θα έρθουν το πρωί στο σχολείο, ή με λεωφορείο ή με γονείς.

Επισημαίνεται ότι η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό του σχολείου.

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ

Ο μαθητές της Α΄ τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:30 με τη συνοδεία ενός μόνο γονέα για τη σημαντική πρώτη επαφή με το σχολείο, τηρουμένων βεβαίως των μέτρων προστασίας (αποστάσεις, χρήση μάσκας για γονείς και μαθητές). Οι γονείς θα αποχωρήσουν μετά την ομαλή παραμονή των παιδιών.

Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών καλό είναι οι γονείς και κηδεμόνες να ελέγχουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους, διότι θα στέλνονται οδηγίες για τη λειτουργία του σχολείου. Επίσης μπορούν να επισκέπτονται και την ιστοσελίδα του σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση dim-poseidon.kyk.sch.gr 

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά!

Από το σχολείο

Ανακοίνωση – Πρόσληψη σχολικού τροχονόμου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1/9/2020

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ

  Σας ανακοινώνουμε ότι η Σχολική Επιτροπή Δήμου Σύρου εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 400/25-8-20 προκήρυξη για την πρόσληψη σχολικών τροχονόμων με σύμβαση μίσθωσης έργου στο Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας.

  Η ανάθεση του έργου για τον νέο σχολικό τροχονόμο θα γίνει από 7/9/2020 έως τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-2021.

  Στη θέση αυτή μπορεί να απασχοληθεί κάθε ενήλικο άτομο, άνω των 18 ετών, είτε εργάζεται είτε όχι. Αρκεί να μπορεί να ανταποκριθεί στο ωράριο και τις υποχρεώσεις του.

  Ο εθελοντής τροχονόμος δεν ασφαλίζεται σε κανέναν φορέα και αμείβεται από τη Σχολική Επιτροπή, με 176 ευρώ ανά μήνα.

Βασικό κριτήριο επιλογής ορίζεται η ευδόκιμη προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση (έντυπο θα χορηγείται από τη Δ/νση του κάθε σχολείου)
 2. Βιογραφικό σημείωμα
 3. Βεβαίωση προϋπηρεσίας από τον Διευθυντή του Σχολείου
 4. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας
 5. Εκκαθαριστικό 2019
 6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 7. Πιστοποιητικό υγειονομικής επιτροπής Νοσοκομείου, για αναπηρία τέκνων.

Τα δικαιολογητικά θα παραληφθούν από τη Διεύθυνση του Σχολείου, από τις 1/9/2020 έως και 4/9/2020, ώρες εργασίας του Σχολείου ( 8.00- 13.00 ) και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την ίδια ημέρα μέσω του πίνακα ανακοινώσεων και του site του σχολείου.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα μέτρα και τις ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, για την είσοδο στο σχολείο  η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για την πρόσληψη σχολικών τροχονόμων με σύμβαση μίσθωσης έργου σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (έγγραφο της Σχολικής Επιτροπής της Α/θμιας Εκπαίδευσης)

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΟΠΑΝΗ