Εκπαιδευτικός Όμιλος για την Εκπαιδευτική Ρομποτική

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σύμφωνα με το ΦΕΚ B’ 4509/25.08.2022 δύνανται να συγκροτούνται και να λειτουργούν στο σχολείο Εκπαιδευτικοί Όμιλοι, μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος. Στο πλαίσιο λειτουργίας των ομίλων δύναται να προσφέρονται αντικείμενα και δράσεις με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών/τριών.

Το σχολικό έτος 2022-2023 υπήρξε η πρώτη χρονιά της λειτουργίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου του σχολείου μας η οποία αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη.

Φέτος κατά το σχολικό έτος 2023-2024 θα λειτουργήσει και πάλι στο σχολείο μας Εκπαιδευτικός Όμιλος για τους μαθητές/τριες της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης.

  • Θέμα του Ομίλου : Εκπαιδευτική Ρομποτική
  • Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Ομίλου: κα Μαρία Ιωσηφίδου
  • Δηλώσεις ενδιαφέροντος συμμετοχής στον εκπαιδευτικό όμιλο υποβάλλονται από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών μέχρι τις 5 Οκτωβρίου στη Διεύθυνση του σχολείου.
  • Οι όμιλοι λειτουργούν μετά το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα και η αποχώρηση των μαθητών/τριών που συμμετέχουν γίνεται με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Η λειτουργία του Ομίλου μας  θα ξεκινήσει  την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί  με το πέρας του διδακτικού έτους. 

Το ωράριο λειτουργίας του ομίλου είναι δύο διδακτικές ώρες δύο φορές την εβδομάδα και μετά το πέρας των μαθημάτων: κάθε Τρίτη 13.15 με 15.00 και κάθε Τετάρτη 13.15 με 15.00

Για να θεωρηθεί επιτυχής η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον όμιλο απαιτείται:

α)  συστηματική παρακολούθηση. Ο/Η μαθητής/τρια δεν μπορεί να απουσιάσει πάνω από δεκαέξι (16) διδακτικές ώρες ετησίως,

β)  εκπόνηση εργασιών ή και πραγματοποίηση οποιουδήποτε άλλου έργου τους ανατεθεί από τον/την υπεύθυνο/η του ομίλου. Μαθητές/τριες που δεν ανταποκρίνονται συστηματικά στις παραπάνω υποχρεώσεις χάνουν το δικαίωμα συνέχισης της παρακολούθησης των εργασιών του ομίλου και διαγράφονται από τον όμιλο.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησης του ομίλου ο/η μαθητής/τρια λαμβάνει βεβαίωση επιτυχούς συμμετοχής.

Για την εγγραφή στον Εκπαιδευτικό Όμιλο του σχολείου μας, εφόσον επιθυμείτε το παιδί σας να συμμετάσχει, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε σχετική Υπεύθυνη Δήλωση που δόθηκε σήμερα από το σχολείο στους μαθητές/τριες.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Σχολιάστε