Εγγραφές στο Δημοτικό Σχολείο Α’ τάξης 2024-2025

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Από την Παρασκευή 1 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, για το σχολικό έτος 2024-2025.

Η παραλαβή των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται καθημερινά 12:00-13:30 μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στο 2281042050.

Στην Α’ τάξη εγγράφονται παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής είναι τα παρακάτω:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου  ή  Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘΑ.

Οι αλλοδαποί/ές μαθητές/τριες εγγράφονται στην Α’ τάξη με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.

β. Αίτηση Εγγραφής : Χορηγείται από το σχολείο και συμπληρώνεται την ημέρα της εγγραφής ή εναλλακτικά μπορείτε να την κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του σχολείου, ώστε να την καταθέσετε συμπληρωμένη.

*Παρακαλείστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία στην αίτηση με πεζά γράμματα και με τόνους.

γ. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)  σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ.  Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ.

Το έντυπο χορηγείται από το σχολείο την ημέρα της εγγραφής ή εναλλακτικά μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του σχολείου προκειμένου να συμπληρωθεί από γιατρό.  

Το Α.Δ.Υ.Μ. αποτελεί απαραίτητο πιστοποιητικό για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και έχει τριετή ισχύ. 

ε. Αποδεικτικό  στοιχείο  από  το  οποίο προκύπτει  η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.  (Σε φωτοτυπία Λογαριασμός Ηλεκτρικού Ρεύματος, Ύδρευσης κ.ά. ή έγγραφο από το TaxisNet).  Οι γονείς μπορούν να συμβουλεύονται τον χάρτη με τα όρια των σχολείων που θα βρουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων. 

Ο χάρτης με τα όρια των σχολείων

στ. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου: Το Νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία προσκομίζεται από τον γονέα/κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του/της στο Δημοτικό.

* ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


α. Προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους χωρίς προϋποθέσεις.

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος (15:00) κατόπιν σχετικής επιλογής στην ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Η αίτηση-δήλωση των γονέων/κηδεμόνων χορηγείται από το σχολείο την ημέρα της εγγραφής ή  μπορείτε να την κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του σχολείου, ώστε να την καταθέσετε συμπληρωμένη.

Σχετικά έγγραφα:

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Γραφείο Διευθύντριας : 22810 42050

Γραφείο Διδασκόντων : 22810 42428

Σχολιάστε