Τοπική Ιστορία και Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά

Ως επίλογος της ενότητας “Τοπική Ιστορία και Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά ” των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Σύρου, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Θέατρο Απόλλων. Τα οφέλη της βιωματικής μάθησης μέσω επισκέψεων σε μουσεία και χώρους στα παιδιά είναι αδιαμφισβήτητα τόσο για την ανάπτυξη της αντίληψής τους, της κοινωνικότητάς τους όσο και της βαθύτερης εννοιολογικής τους κατανόησης.

Αρχικά διασκεδάσαμε στο “κυνήγι θησαυρού” σχεδιασμένο με γρίφους που οδηγούσαν σε προτομές και αγάλματα σημαντικών προσώπων της Σύρου, όπως και σε σημαντικά έργα που κοσμούν την πλατεία της Ερμούπολης, τα οποία είχαμε γνωρίσει μέσα από τις έρευνες που είχαμε κάνει τις προηγούμενες εβδομάδες.

Στη συνέχεια η λεπτομερής και άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγησή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών. Επίσης, η ιστορική προσέγγιση  της Ερμούπολης και η σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Απόλλων υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για την εμπέδωση των γνώσεων που είχαμε αποκομίσει αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μας πρόσφερε και άλλα πολλά που θα αποτελέσουν την αρχή νέων αναζητήσεων και συζητήσεων στην τάξη μας. Η υποδοχή των βιβλιοθηκονόμων στην Δημοτική Βιβλιοθήκη υπήρξε εγκάρδια, περιηγηθήκαμε στις συλλογές της, ενημερωθήκαμε για τη δανειστική βιβλιοθήκη που μπορούμε να γίνουμε μέλη ώστε να δανειζόμαστε τα βιβλία που μας ενδιαφέρουν και συζητήσαμε βλέποντας τα εκθέματα από την ιστορία της γραφής που φιλοξενείται στο χώρο της.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

Τέλος, μια τέτοια κρύα μέρα δεν θα  παραλείπαμε να ταΐσουμε τα περιστέρια της πλατείας όπου και αυτά μας το ανταπέδωσαν με την εμπιστοσύνη τους τρώγοντας και κουρνιάζοντας στην αγκαλιά μας. 💕🕊️

Ήταν μια υπέροχη και αξέχαστη μέρα. 😊

Μπάτζιου Βάσω – ΣΤ2′

Σχολιάστε