Με ζωγραφική για τη φύση

Στις αρχές της σχολικής χρονιάς 2021-22 ζητήσαμε από τα παιδιά της Β’ τάξης να ζωγραφίσουν με θέμα τη φύση στο μάθημα της Πληροφορικής. Το λογισμικό με το οποίο ζωγράφισαν είναι το Revelation Natural Art (RNA). Το λογισμικό παρέχει και τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν με σχεδιαστικά εργαλεία αλλά και έτοιμα εικονίδια τα οποία χρησιμοποιούν ως αντικείμενα (τα τοποθετούν και αυξομειώνουν το μέγεθός τους). Καθώς ο μόνος περιορισμός ήταν το θέμα της φύσης, “περίσσεψε” η φαντασία των παιδιών κι η συνεργασία μεταξύ τους!

Μετά τη ζωγραφική ήρθε η στιγμή της αποτύπωσης της ζωγραφιάς με λόγια: τα παιδιά κλήθηκαν να περιγράψουν αυτό που ζωγράφισαν αλλά και αυτό που μπορεί να υπήρχε “πίσω” από τη ζωγραφιά… μια εξήγηση… ένα συναίσθημα… Χρησιμοποίησαν το λογισμικό της επεξεργασίας κειμένου της σουίτας LibreOffice. Φυσικά, οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Β’ τάξης επιμελήθηκαν τα κείμενά τους κι εισήγαγαν και τις ζωγραφιές τους σε αυτά. Κι επειδή όλα αυτά δεν γίνονται σε μια διδακτική ώρα, τα παιδιά άνοιγαν τις εφαρμογές και πολλές φορές τις διαχειρίζονταν ταυτόχρονα, αποθήκευαν κι ανακτούσαν αρχεία, διαχειρίζονταν αντικείμενα…

Για να δείτε αναλυτικότερα τους στόχους και την εξέλιξη των δραστηριοτήτων μπορείτε να επιλέξετε: Με ζωγραφική και θέμα τη φύση (άρθρο στο site: https://miosifid.sites.sch.gr/)

Καταλήξαμε λοιπόν σε ένα ψηφιακό βιβλίο το οποίο σας καλούμε να διαβάσετε!

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

Σχολιάστε