“Δεν είναι μόνο για αγόρια!” – Η ταινία μας…

Τη σχολική χρονιά 2021-2022 με τα παιδιά της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου μας δημιουργήσαμε μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Δεν είναι μόνο για αγόρια!”.

Ποιοι είμαστε: η κινηματογραφική ομάδα του σχολείου αποτελείτο από έντεκα (11) παιδιά της ΣΤ’ τάξης: Δημήτρης-Άγγελος, Αχιλλέας Κ., Μαρία-Αικατερίνη, Λέα-Λεμονιά, Ε., Δήμητρα, Ενίσα, Δ., Καλλιόπη, Τάσος, Μ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής ταινίας ήταν η σημαντική συμμετοχή γονέων στα γυρίσματα και συγκεκριμένα της Βασιλικής Βουτσίνου και του Ιωσήφ Ρούσσου. Έχουν τις ΘΕΡΜΕΣ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ!!!

Πώς δουλέψαμε: Ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο κι οι συναντήσεις μας γίνονταν κάθε εβδομάδα. Είδαμε αποσπάσματα ασπρόμαυρων και βουβών ταινιών, από κωμωδίες και δραματικές ταινίες. Ανακαλύψαμε κινηματογραφικούς όρους όπως: σκηνή, πλάνο, γωνία λήψης, απόσταση λήψης, μοντάζ, σενάριο, δεύτερη ανάγνωση, κοινωνικό πλαίσιο… Αποφασίσαμε η κατηγορία της ταινίας μας να είναι μυθοπλασία και φέραμε τις γενικές ιδέες σεναρίων σε ψηφοφορία. Καταλήξαμε και συζητήσαμε γύρω από το θέμα μας: μια ιστορία αντίστασης σε στερεότυπα. Σκεφτήκαμε όλοι μαζί τις σκηνές και στη συνέχεια καταγράψαμε αναλυτικά το σενάριο. Μοιραστήκαμε σε ομάδες: μοντάζ, κάμερες, μουσική επιμέλεια, σκηνοθεσία.

Ξεκινήσαμε τα γυρίσματα! Κάθε φορά και σε άλλη τοποθεσία… Οι κάμερες, οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες σε μεγάλη δράση. Παράλληλα, γινόταν και το μοντάζ. Κι ανακαλύψαμε ότι για 1 λεπτό ταινίας χρειαζόμαστε παραπάνω από 2 ώρες γύρισμα και παραπάνω από 2 ώρες μοντάζ. Φευ!!! Χαλάλι της! Στο τέλος, η μουσική επιμέλεια με free μουσική. Κι εγένετο ταινία!

Η υπόθεση: Ένα κορίτσι θέλει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο και βρίσκει αντίθετους τους γονείς της που θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο για αγόρια. Βρίσκει υποστήριξη σε πραγματικές αλλά και σε φανταστικές φιλίες…

Ευχαριστίες: Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την υποστήριξή τους και τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών για την αμέριστη συμπαράσταση και προθυμία τους.

Μπράβο στα παιδιά μας! Να ‘ναι καλά να δημιουργούν! Σας ευχόμαστε καλή θέαση!

Μαρία Ιωσηφίδου – υπεύθυνη εκπαιδευτικός της κινηματογραφικής ομάδας

Σχολιάστε