Εκπαιδευτική Δράση με τη συμβολή ΕΚΑΒ, Ε.Α., Π.Υ.

Τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση στο χώρο του σχολείου με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Η δράση περιλάμβανε την επίσκεψη εκπροσώπων του ΕΚΑΒ, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα πρώτων βοηθειών, οδικής ασφάλειας και αντιμετώπισης κινδύνων πυρκαγιάς και πυροπροστασίας αντίστοιχα.

Αρχικά οι διασώστες του Eθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕKAB) ενημέρωσαν τους μαθητές για ζητήματα πρόληψης ατυχημάτων, συζήτησαν μαζί τους και έλυσαν  τις απορίες τους σχετικά με τον τρόπο παροχής των Πρώτων Βοηθειών. Ακολούθησε επίδειξη του ασθενοφόρου και των ιατρικών συσκευών με πληρέστατη πληροφόρηση που ενθουσίασε τα παιδιά.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας συζήτησε με τους μαθητές/τριες τόσο για ζητήματα οδικής ασφάλειας όσο και για ζητήματα συμπεριφορών με ιδιαίτερη μνεία στην αποδοχή και την ανεκτικότητα που πρέπει να επιδεικνύουμε απέναντι στους συνανθρώπους μας. Το περιπολικό της αστυνομίας τράβηξε το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών και δεν άργησαν να σπεύσουν να το περιεργαστούν με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας να απαντούν πρόθυμα σε κάθε απορία τους.

Στο τέλος κατέφθασε το εντυπωσιακό όχημα της Πυροσβεστικής που τράβηξε τα βλέμματα όλων των μαθητών. Η παρουσίαση από την μεριά των πυροσβεστών για θέματα πρόληψης πυρκαγιών και πυροπροστασίας ήταν ιδιαιτέρως κατατοπιστική και η παρουσίαση των στολών και των εργαλείων κατάσβεσης των πυρκαγιών καθώς και η ρίψη νερού που ακολούθησε μάς ενθουσίασε όλους, μικρούς μεγάλους.

Και η δράση έλαβε τέλος με νόστιμο κέρασμα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Όλη η δράση ήταν μια ωραία ευκαιρία να ενημερωθούν τα παιδιά, να προβληματιστούν και να μάθουν διασκεδάζοντας.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Σχολιάστε