Εκπαιδευτικές επισκέψεις της ΣΤ’ τάξης

Ο μήνας Ιούνιος ήταν γεμάτος από εκπαιδευτικές επισκέψεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας. 

    Αρχικά στα πλαίσια του προγράμματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων “Τοπική Ιστορία ” επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο Σύρου-Ερμούπολης όπου είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον Δήμαρχό μας κ. Νίκο Λειβαδάρα και απολαύσαμε από τον ίδιο μια ιστορική αναδρομή της Σύρου, απαντώντας σε αρκετές δικές μας ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. 

    Το Βιομηχανικό Μουσείο εμπλούτισε και εμπειρικά τις γνώσεις μας, καθώς είδαμε από κοντά το σκιαγιοποιείο Αναιρούση, ευρήματα του ατμόπλοιου Πατρίς, θέσαμε σε λειτουργία αληθινές μηχανές πλοίων, πλούσιες συλλογές της χρυσής βιομηχανικής εποχής κλωστοϋφαντουργίας, υαλουργίας, τυπογραφίας, μηχανουργίας, λουκουμοποιίας της Σύρου. .. Επίσης θαυμάσαμε από κοντά και το θρυλικό πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Einfield της Ελλάδας που κατασκευάστηκε στον τόπο μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Αχιλλέα Δημητρόπουλο για την υπέροχη παρουσίαση που μας πρόσφερε και την ακολούθως εποικοδομητική συζήτηση που οδήγησε στην ευαίσθητο ποίηση των μαθητών /τριών μας. 

    Τέλος, στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης των μαθητών /μαθητριών στο Γυμνάσιο, επισκεφθήκαμε, περιηγηθήκαμε και συζητήσαμε με τον Διευθυντή κ. Μανώλη Χατζηιωάννου και τους καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Ερμούπολης. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους για την υποδοχή και την ενθάρρυνση των μαθητών /τριών μας. 

   Δε μένει παρά να ευχηθούμε με συγκίνηση στα παιδιά μας καλή πορεία στο Γυμνάσιο και καλή πρόοδο! 

Δασκάλες🌺

Βασιλική Μπάτζιου – Κορίνα Χανού

Σχολιάστε