Εκπαιδευτική δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας εκπαιδευτική δράση με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα άτομα με οπτική αναπηρία στα πλαίσια καλλιέργειας δεξιοτήτων της κοινωνικής ζωής, ενσυναίσθησης και αποδοχής του άλλου.  

Το σωματείο ατόμων με προβλήματα όρασης Νομού Κυκλάδων «ΑΡΩΓΗ» επισκέφθηκε το σχολείο μας  και οι μαθητές/τριες μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν  τις τεχνικές συνοδείας και τους ενδεδειγμένους τρόπους συμπεριφοράς προς τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Η πρόεδρος του σωματείου κα Άννα Μαρία Φώσκολου συνομίλησε με τους μαθητές και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους δίνοντάς τους πολλές χρήσιμες πληροφορίες, αλλά και το έναυσμα για βαθύτερες σκέψεις κατανόησης και αποδοχής της διαφορετικότητας του άλλου. Έγιναν επίσης δράσεις στο προαύλιο του σχολείου με κύριες ομιλήτριες δύο εκπαιδεύτριες κινητικότητας και προσανατολισμού από την Θεσσαλονίκη, μια εκ των οποίων ανήκει στην διαιτησία του Goalball  του πλέον διαδεδομένου αθλήματος για άτομα με οπτική αναπηρία. 

Στην επίσκεψη παρευρέθηκε και ο 14 ετών Κυριάκος Πιτροπάκης, παιδί με οπτική αναπηρία, ο οποίος παίζει σκάκι και παρουσίασε το συγκεκριμένο άθλημα στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν με ειδικές σκακιέρες  που είχαν δημιουργηθεί, ώστε ψηλαφώντας να μπορεί κάποιος να αναγνωρίζει τα πιόνια και τα τετράγωνα στα οποία παίζει. Μάλιστα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του πρόσφερε αναμνηστικά δώρα τα οποία το νεαρό αγόρι τα αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά. Στο τέλος ευχαριστήσαμε θερμά όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας του Σωματείου «ΑΡΩΓΗ» για την επίσκεψή τους και εκείνα με τη σειρά τους προσέφεραν στους μαθητές χαρακάκια ανάγλυφα με τη γραφή BRAILLE ως ένα ενθύμιο της όμορφης αυτής δράσης ευαισθητοποίησης.  

Σχολιάστε