Εκπαιδευτικός Όμιλος, Έξυπνη Πόλη και γρανάζια, πολλά γρανάζια…

Στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου, τη σχολική χρονιά 2022-23, ασχοληθήκαμε και με το θέμα της Έξυπνης Πόλης. Αναπτύξαμε ρομποτικές κατασκευές σύμφωνα με το θέμα καταθέτοντας προτάσεις:

  • φωτοβολταϊκά πάνελς που τοποθετούνται σε δημόσια κτίρια και γυρίζουν “ακολουθώντας” τον ήλιο.
  • ένα τρενάκι για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη το οποίο όμως διαθέτει πόρτα η οποία κλείνει όταν ένας αριθμός επιβατών μέσα στο τρένο υπερβεί ένα όριο.
  • ένα όχημα το οποίο ποτίζει πάρκο της πόλης μόνο στην περίπτωση που το χώμα είναι ξηρό και μέχρις ότου το χώμα αποκτήσει συγκεκριμένη τιμή υγρασίας.

Οι προτάσεις είχαν ως γενικό άξονα την εξοικονόμηση πόρων και την ασφάλεια των πολιτών. Από τεχνικής απόψεως διερευνήσαμε ιδιαίτερα τη σχέση των γραναζιών και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιούμε για να επέμβουμε στην ταχύτητα περιστροφής τους. Η χαρά των γραναζιών!!!

Τα παιδιά του Εκπαιδευτικού Ομίλου: Μαρία Λούπα, Μάρκος Μακριωνίτης, Νικόλαος Μαραγκός, Έντισον Μάρρα, Μαρία Λουκία Μπισκετζή, Πέτρος Σάββας Μπισκετζής, Ιωάννης Πρίντεζης και Αντώνιος Ρούσσος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μετά από πολλές δοκιμές, με κέφι, φαντασία και μεράκι κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν τα πάνελς με τον ήλιο, το τρενάκι και το όχημα του ποτίσματος. Συγχαρητήρια στα παιδιά!!! Τα ευχαριστώ για τις υπέροχες δημιουργικές στιγμές που περάσαμε μαζί!

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

Σχολιάστε