Εκπαιδευτικό εργαστήριο στο πλαίσιο του Animasyros 2023 International Animation Festival

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας την Τρίτη 26/9/2023 επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία  (Κ.Ε.ΠΕ.Α) Σύρου – Ερμούπολης και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό εργαστήριο του Anima Syros 2023 -Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων- με τίτλο: Animaβλέπω, animaπαίζω! Animasee, animaplay!

Στο εκπαιδευτικό εργαστήρι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  ταινίες από το Διεθνές Φεστιβάλ Animation για παιδιά Takorama, να εξερευνήσουν τα βασικά θεματικά, αισθητικά και αφηγηματικά χαρακτηριστικά της ταινίας και να συνδυάσουν τις δραστηριότητες οπτικοακουστικού γραμματισμού με την εκπαιδευτική επεξεργασία ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις με τους ανθρώπους και το περιβάλλον σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Δραστηριοποιήθηκαν σε παιχνίδια προθέρμανσης / ενεργοποίησης / συγκέντρωσης, δραστηριότητες κινηματογραφικής παιδείας, προβληματισμού, ευαισθητοποίησης, έκφρασης απόψεων και συναισθημάτων καθώς και δημιουργίας κειμένου, εικαστικής και οπτικοακουστικής δημιουργίας αποκομίζοντας όμορφες εντυπώσεις και εμπειρίες.

Από τη Διεύθυνση

Σχολιάστε