Τη σχολική χρονιά 2024-2025 ξεκινήσαμε το unboxing των ρομποτικών κιτ (πακέτων) που παραλάβαμε από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και συναρμολογήσαμε τα ρομπότ R2 με τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης. Τα πακέτα είχαν τα ρομπότ τελείως ασυναρμολόγητα κι έπρεπε να συναρμολογηθούν έχοντας διαθέσιμα τα εργαλεία για τη συναρμολόγηση. Έτσι, εκτός των άλλων (κινητήρων και αισθητήρων) γνωρίσαμε τα σπειρώματα και τα “παξιμάδια”, διακρίναμε τις βίδες με στρογγυλή κεφαλή από τις βίδες με επίπεδη κεφαλή, χρησιμοποιήσαμε κατσαβίδι αλλά και το άλλεν.
Η συναρμολόγηση είχε τις δυσκολίες της: Το βίδωμα αρκετές φορές γινόταν δύσκολα είτε γιατί σε κάποια σημεία της κατασκευής δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση είτε γιατί δεν είχαμε το κατάλληλο εργαλείο ώστε να συγκρατούνται τα παξιμάδια.
Αλλά τα παιδιά τα κατάφεραν! Ποιος αμφέβαλλε άλλωστε;! Συναρμολόγησαν τα ρομποτάκια R2 και τώρα τα έχουμε έτοιμα για να τα προγραμματίσουμε και να… κυκλοφορήσουν ανάμεσά μας!!!
Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)