Στις 16 Οκτωβρίου το σχολείο μας ήταν έναν από 555 σχολεία που κατέρριψαν το πανελλήνιο ρεκόρ ΚΑΡΠΑ!
Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ανθρωπιστικής οργάνωσης KIDS SAVE LIVES-ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ να συμμετάσχει σε δράση, με την ΑΙΓΙΔΑ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς 2025.
Η διοργάνωση αυτή αφορούσε τη μεγαλύτερη δράση αναζωογόνησης της Χώρας που πέρυσι βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στον κόσμο (WFSA).
Την Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2025, το KIDS SAVE LIVES- ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, το σχολείο μας και πολλά σχολεία από όλη την Ελλάδα εξ αποστάσεως και δια ζώσης, γιόρτασαν τη διεθνή ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς, με στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και την καταγραφή νέου Πανελλήνιου Ρεκόρ ΚΑΡΠΑ.
Το σχολείο μας συνδέθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης με live streaming και οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ1 και ΣΤ2 τάξης έχοντας τα αυτοσχέδια προπλάσματα (λούτρινα αρκουδάκια και μαξιλάρια) στα χέρια τους έκαναν για 2′ λεπτά ΚΑΡΠΑ (ΚΑΡδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση) ταυτοχρόνως με συμμαθητές και συμμαθήτριες τους από όλη την Ελλάδα.
Ήταν μία πολύ συγκινητική ημέρα που ανέδειξε και υπενθύμισε στα παιδιά ότι ένας ενεργός πολίτης μπορεί με τα δύο του χέρια ενωμένα να σώσει μία ζωή.
Από τη Διεύθυνση του σχολείου