Τη σχολική χρονιά 2025-2026 οι μαθητές κι οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης ασχολήθηκαν με την αναζήτηση εικόνων στο Internet και με την επεξεργασία τους. Το θέμα που τέθηκε ήταν να μπορέσουμε να βάλουμε τα κυκλαδικά ειδώλια να… κάνουν βόλτες στην Ερμούπολη και στην Άνω Σύρο!!! Και μετά να αφηγηθούμε μικρές ιστορίες για αυτές τις βόλτες.
ΣΤΟΧΟΙ: Οι μαθητές κι οι μαθήτριες να ασκηθούν στην αναζήτηση εικόνων στο Internet και να συνειδητοποιήσουν ότι οι αναζητήσεις μας μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα και άσχετες εικόνες από αυτές που ψάχνουμε. Να αποθηκεύουν σωστά στους φακέλους τους. Να επεξεργαστούν εικόνες ώστε να διαγράφουν το φόντο. Να είναι σε θέση να ενσωματώνουν μια εικόνα σε μια άλλη και να την επεξεργάζονται. Να αντιληφθούν ότι μια εικόνα μπορεί και να μην “λέει” την αλήθεια. Να μπορούν να εφαρμόζουν καλλιτεχνικά εφέ (καμβάς, λάδι, φως, …).
Εδώ, σας παρουσιάζουμε τις εικόνες των παιδιών με σοκάκια της Ερμούπολης και της Άνω Σύρου που τα περιδιαβαίνουν τα κυκλαδικά ειδώλια!!!
Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)