Στο Δημαρχείο και στο Θέατρο για το πρόγραμμα eTwinning

Τη σχολική χρονιά 2020-21 ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα eTwinning με θέμα “Τα αξιοθέατα του τόπου μας… κι όχι μόνο” και συνεργαζόμαστε με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, τα παιδιά των σχολείων δημιούργησαν κόμικ για να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους, ζωγράφισαν για τη μασκότ του έργου, απάντησαν οι μεν σε ερωτήσεις των δε σε θέματα τοπικού χαρακτήρα και ενεπλάκησαν σε chat στο ασφαλές περιβάλλον του etwinning space.

Κι ήρθε η ώρα να δράσουμε στο πεδίο για να ενισχύσουμε τη βιωματική μάθηση. Από τη μεριά μας αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το Δημαρχείο Σύρου- Ερμούπολης και το θέατρο “Απόλλων”. Τα παιδιά κατέγραψαν ερωτήσεις στα τετράδιά τους για αυτά τα δύο κτίρια κι οργανωμένα πλέον πήγαμε στο Δημαρχείο και στο θέατρο. Στο Δημαρχείο μάς υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ.Νικόλαος Λειβαδάρας και στο θέατρο ο κ.Γιάννης Δεσύπρης, μέλος της επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου. Ευχαριστούμε θερμά και τους δυο για την εξαιρετική  ξενάγηση!!! Η αφήγηση συνδυάστηκε και με τις ερωτήσεις των παιδιών καθώς και με την περιήγηση στους χώρους. Όλη αυτή η δράση στο πεδίο αντιμετωπίστηκε με προσήλωση κι ενθουσιασμό από τους μαθητές και μαθήτριές μας της Δ’ τάξης. Επίσης, τα παιδιά με την καθοδήγηση και διδασκαλία της εκπαιδευτικού Μουσικής κ.Ειρήνη Μυτιληναίου τραγούδησαν το τραγούδι “Η ξανθούλα” (ποίηση Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη). Ευχαριστούμε τη συνάδελφο για την συνεισφορά της αυτή όπου με το τραγούδι  εμπλουτίστηκε το τελικό βίντεο με υπέροχο τρόπο!

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε το παρακα΄τω βίντεο όπου καταγράφονται στιγμιότυπα από αυτές τις επισκέψεις μας στο Δημαρχείο και στο θέατρο. Ευχαριστούμε και πάλι όσους μας βοήθησαν στην υπέροχη αυτή δράση! Και συγχαρητήρια στα παιδιά τα οποία αντιμετώπισαν με υπεύθυνο τρόπο όλη αυτή τη διαδικασία και μπορέσαμε και να αποκομίσουμε μαθησιακά οφέλη αλλά και να χαρούμε! 

Καλή συνέχεια…

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του προγράμματος: Λουίζα Ρούσσου – Μαρία Ιωσηφίδου

Σχολιάστε