Ένα λογότυπο για το έργο etwinning “Τα αξιοθέατα του τόπου μας και… όχι μόνο!”

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας στο έργο etwinning χρειάστηκε να δημιουργήσουμε κι ένα λογότυπο, χαρακτηριστικό για το έργο.

  • Πώς δουλέψαμε για τα λογότυπα:

Οι εκπαιδευτικοί από τα δύο σχολεία (1ο Δάφνης Αθήνας και Ποσειδωνίας Σύρου) βρήκαμε αντιπροσωπευτικές εικόνες από τα αξιοθέατα των πόλεων που θέλαμε να αναδείξουμε. Το σχολείο της Ποσειδωνίας Σύρου ανέλαβε να θέσει εννέα (9) στοιχειώδη templates λογότυπου στην online εφαρμογή: canva.com και να φορτώσει τις αντιπροσωπευτικές εικόνες. Στη συνέχεια κάλεσε τις ομάδες του σχολείου της Δάφνης Αθήνας και τις ομάδες της Ποσειδωνίας Σύρου. Τα παιδιά των εννέα (9) ομάδων του 1ου Δάφνης επεξεργάστηκαν τα templates και επέλεξαν και τοποθέτησαν από μια εικόνα για τα αξιοθέατα της Αθήνας και από μια εικόνα για τα αξιοθέατα της Σύρου. Στη συνέχεια, αντίστοιχα στο εργαστήριο Πληροφορικής τα παιδιά των εννέα (9) ομάδων της Ποσειδωνίας Σύρου δούλεψαν επάνω στα ήδη υπάρχοντα λογότυπα και πρόσθεσαν τις λεζάντες τις οποίες είχαν ήδη σκεφτεί και καταγράψει με τη δασκάλα τους.

  • Πώς διαλέξαμε το λογότυπο που αρέσει στα περισσότερα παιδιά;

Δημιουργήσαμε μια σελίδα στο twinspace όπου εισαγάγαμε όλα τα λογότυπα και μια φόρμα ψηφοφορίας. Κάθε παιδί και από τα δυο σχολεία μπήκε με τον κωδικό του και ψήφισε το λογότυπο που του άρεσε περισσότερο. Τελικά, αυτό το οποίο υπερψηφίστηκε με ποσοστό 30% ήταν το δεύτερο λογότυπο με τη λεζάντα “Η Καρυάτιδα και η Συρίη εν δράσει”.

Παρουσιάζουμε όλα τα λογότυπα των παιδιών, εξαιρετικά κι άξια για να τα θαυμάσουμε και να τα χαρούμε, το καθένα με τη δική του άποψη κι ομορφιά!

Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά το πλαίσιο των δραστηριοτήτων με τους επιμέρους στόχους όσον αφορά στην Πληροφορική, επιλέγετε τον σύνδεσμο: “Τα αξιοθέατα του τόπου μας και… όχι μόνο!” – Δημιουργία κοινών λογοτύπων

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του προγράμματος: Λουίζα Ρούσσου – Μαρία Ιωσηφίδου

Σχολιάστε