Ολυμπιακή Εβδομάδα στο σχολείο μας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας από τις 16 έως τις 20 Μαΐου 2022 συμμετείχαν στη 2η Ολυμπιακή Εβδομάδα και στο πρόγραμμα «Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων με σκοπό να αναδείξουν τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στα πλαίσια του προγράμματος δόθηκε στους μαθητές μας η ευκαιρία να πάρουν πληροφορίες για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα και στα νεότερα χρόνια, να εντοπίσουν τις διαφορές και τις ομοιότητες, να ευαισθητοποιηθούν στις αξίες που εκφράζει το Ολυμπιακό ιδεώδες. Κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής Εβδομάδας παρακολουθήσαμε ταινίες και ντοκιμαντέρ σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και πολλές online συνδέσεις της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.).

Στη συνέχεια, τα παιδιά κατέβηκαν στον προαύλιο χώρο, όπου με τη βοήθεια των γυμναστών του σχολείου μας έκαναν  αναπαραστάσεις Ολυμπιακών αθλημάτων. Δεν έλειψαν και οι κριτές των αγώνων, οι Ελλανοδίκες, και φυσικά η βράβευση των νικητών  με στεφάνι από κλαδί αγριελιάς αναβιώνοντας την παράδοση των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Σχολιάστε