Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο σχολείο μας

Τη Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022, επισκέφθηκε το σχολείο μας η Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, κ. Χρήστο Καφτηράνη.  Η Υπουργός χαιρέτησε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας και συνομίλησε μαζί τους.

Η Ρομποτική ομάδα του σχολείου μας με την καθοδήγηση  της υπεύθυνης εκπαιδευτικού Πληροφορικής, κας Μαρίας Ιωσηφίδου, παρουσίασε στην Υπουργό μερικές από τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση «Αυτοματισμών Ρομποτικής» που είχαν στόχο την  εξοικονόμηση νερού στο νησί μας στην καλλιέργεια του κολοκυθιού μέσω αυτοματοποιημένης καλλιέργειας. Με το συγκεκριμένο project η Ρομποτική μας ομάδα είχε συμμετάσχει στον «Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου 2022» στις 7 Μαΐου 2022. Ακολούθως και οι μικρότεροι μαθητές της Β’ τάξης κατέθεσαν τις εντυπώσεις τους για το πρόγραμμα που είχαν υλοποιήσει «Ρομποτική με το Thymio για την αναγνώριση των συσκευών του υπολογιστικού συστήματος». Συγχαρητήρια στα παιδιά μας που ανταποκρίθηκαν με εξαιρετικό τρόπο στις ερωτήσεις της Υπουργού που αφορούσαν στον απαιτητικό τομέα της Ρομποτικής!

Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν κάποιες από τις δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, για το βιβλίο που δημιουργήθηκε από τους μαθητές του ΣΤ1 με τίτλο «Από τη Σμύρνη στη Σύρο» με αφορμή την επέτειο των ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΩΝ από την Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, καθώς και για τη σχολική εφημερίδα σε έντυπη μορφή που δημιουργήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος ΣΤ2 στα πλαίσια της Θεματικής Ενότητας των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ».

Στο τέλος η Υπουργός αποχώρησε συγχαίροντας εκπαιδευτικούς και μαθητές για τις δράσεις τους.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Σχολιάστε