Α’ Βοήθειες από το ΕΚΑΒ – ΕξωτερικόςΑπινιδωτής

Την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση στο χώρο του σχολείου με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Η δράση περιλάμβανε την επίσκεψη εκπροσώπων του Eθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕKAB) και ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών για τις Α΄ Βοήθειες.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Δ’, Ε’ και της ΣΤ’ τάξης ενημερώθηκαν για θέματα Α’ βοηθειών, για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπίσουν κάποιες έκτακτες καταστάσεις αλλά και για τη σημασία και λειτουργία του εξωτερικού απινιδωτή.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του ΕΚΑΒ και για την προθυμία συνεργασίας αλλά και για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

Εξωτερικός Απινιδωτής

Πληροφοριακά θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι από πέρυσι το σχολείο μας είναι από τα λίγα σχολεία πανελλαδικά που διαθέτει αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή. Ο απινιδωτής έχει τοποθετηθεί σε προσβάσιμο σημείο του σχολείου συμβάλλοντας στη θωράκιση του σχολείου μας έναντι έκτακτων και απρόβλεπτων γεγονότων παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια σε ολόκληρη τη μαθητική μας κοινότητα και όχι μόνο. Ο απινιδωτής μας, έχει καταχωρηθεί στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών του KIDS SAVE LIVES για να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην προστασία της ευρύτερης κοινότητας.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Σχολιάστε