Εγγραφές στο Δημοτικό Σχολείο Α’ τάξης 2023-2024

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Από την Τετάρτη 1 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 12.00-13.30 (κατόπιν ραντεβού) θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2023-2024.

Στην Α’ τάξη εγγράφονται παιδιά που

γεννήθηκαν από 1-1-2017 έως και 31-12-2017.

Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής είναι τα παρακάτω:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου  ή  Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ.

Οι αλλοδαποί/ές μαθητές/τριες εγγράφονται στην Α΄ τάξη με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.

β. Αίτηση Εγγραφής : Χορηγείται από το σχολείο και συμπληρώνεται την ημέρα της εγγραφής ή εναλλακτικά μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας εδώ : ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 2023-2024, ώστε να την καταθέσετε συμπληρωμένη.

*Παρακαλείστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία στην αίτηση με πεζά γράμματα και με τόνους.

γ. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)  σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ.  Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

Το έντυπο χορηγείται από το σχολείο την ημέρα της εγγραφής ή το κατεβάζετε πατώντας εδώ: ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ προκειμένου να συμπληρωθεί από γιατρό.  

Το Α.Δ.Υ.Μ. αποτελεί απαραίτητο πιστοποιητικό για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και έχει τριετή ισχύ. 

ε. Αποδεικτικό  στοιχείο  από  το  οποίο προκύπτει  η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.  (Σε φωτοτυπία Λογαριασμός Ηλεκτρικού Ρεύματος, Ύδρευσης κ.ά. ή έγγραφο από το TaxisNet).  Οι γονείς μπορούν να συμβουλεύονται τον χάρτη με τα όρια των σχολείων που θα βρουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων. 

(χάρτης περιοχών Σύρου)

στ. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου: Το Νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία προσκομίζεται από τον γονέα/κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του/της στο Δημοτικό.

* ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


α. Προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους χωρίς προϋποθέσεις.

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος (15:00) εφόσον έχει επιλεχθεί στη σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Η αίτηση-δήλωση των γονέων/κηδεμόνων χορηγείται από το σχολείο την ημέρα της εγγραφής ή  μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας εδώ:  ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2023-2024, ώστε να την καταθέσετε συμπληρωμένη.

Η παραλαβή των απαιτούμενων δικαιολογητικών εγγραφής θα πραγματοποιείται καθημερινά 12:00 – 13:30 κατόπιν ραντεβού.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

  • 22810 42050 (κατά τις πρωινές ώρες για κλείσιμο ραντεβού εγγραφής)
  • 22810 42428

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Τα σχετικά έντυπα:

Σχολιάστε