Ρομποτάκια με τη φαντασία των παιδιών της Α’ τάξης

Τη σχολική χρονιά 2022-23 τα παιδιά της Α’ τάξης κλήθηκαν να δημιουργήσουν τα δικά τους online ρομποτάκια. Χρησιμοποιήθηκε η online εφαρμογή https://www.abcya.com/, χωρίς να γίνει login.

ΣΤΟΧΟΙ:

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Α’ τάξης να δουν μια πρώτη φορά το αγγλικό πληκτρολόγιο. Να ανοίξουν μια εφαρμογή περιηγητή. Να διαχειριστούν στην online εφαρμογή αντικείμενα: να τα μετακινήσουν, να αλλάξουν το μέγεθός τους, να τα στριφογυρίσουν, να τα διαγράψουν. Να δημιουργήσουν με οδηγό τη φαντασία τους. Να συνεργαστούν με τα παιδιά της ομάδας τους ώστε να καταλήξουν σε ένα κοινό έργο.

ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ:

  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη παρουσίαση των εργαλείων της εφαρμογής για να έχουν τα παιδιά και μια γενική εικόνα του τι μπορούν να δημιουργήσουν αλλά και τι εργαλεία υπάρχουν. Ειπώθηκε ότι θα δημιουργήσουν ένα ρομπότ, όπως το θέλουν τα παιδιά. Έγινε σαφές ότι το έργο τους πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στη διδακτική ώρα (γιατί δεν είχαμε συνδεθεί και δεν υπήρχε δυνατότητα αποθήκευσης και ανάκτησης του έργου μια άλλη φορά).
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Άνοιξαν τον περιηγητή Firefox και στη συνέχεια ξεκίνησαν να πληκτρολογούν τη διεύθυνση της εφαρμογής. Η πληκτρολόγηση ολοκληρώθηκε φυσικά με βοήθεια.
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΡΟΜΠΟΤ: Δημιούργησαν το ρομπότ τους ανά ομάδες. Συζητούσαν τις επιλογές τους και κατέληγαν σε ποια χαρακτηριστικά θα χρησιμοποιήσουν.

Απολαύστε τις δημιουργίες των παιδιών! Προσέξτε τις εξαιρετικές λεπτομέρειες κάθε ρομπότ!

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Σχολιάστε