Επίσκεψη των Νηπιαγωγείων στο σχολείο μας

Στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης από το νηπιαγωγείο στην Α’ τάξη πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις των Νηπιαγωγείων της περιοχής μας, του Νηπιαγωγείου της Ποσειδωνίας και του Νηπιαγωγείου του Φοίνικα, στο σχολείο μας. Οι μαθητές και των δύο νηπιαγωγείων ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και έκαναν πολλές δραστηριότητες μαζί με τους μαθητές της Α’ τάξης και όχι μόνο. Από τη μεριά μας όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αγκαλιάσαμε τα μικρά παιδιά και προσπαθήσαμε να συνδέσουν τη νέα τους εκπαιδευτική βαθμίδα με ένα περιβάλλον γνώσης και συνάμα παιχνιδιού, χαράς, νέων φίλων και εμπειριών.

Τα παιδιά έδειχναν πολύ χαρούμενα για το μελλοντικό τους σχολείο, ενώ με ενδιαφέρον παρατηρούσαν τόσο το χώρο, όσο και τους εκπαιδευτικούς που την επόμενη χρονιά θα βλέπουν καθημερινά από κοντά. Στη συνέχεια το Νηπιαγωγείο του Φοίνικα μας πρόσφερε μια όμορφη ροδιά για να τη φυτέψουμε στο παρτέρι του σχολείου μας σε ανάμνηση της τόσο ωραίας επίσκεψης.

Οι συναντήσεις αυτές δε θα μπορούσαν να κλείσουν χωρίς κέρασμα για τους μικρούς φιλοξενούμενους τόσο από τη Διεύθυνση όσο και από το Σύλλογο Γονέων του σχολείου. Στο τέλος τα νηπιάκια μας αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους νέους τους φίλους τον Σεπτέμβρη!

Με το καλό!

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Κωνσταντίνα Τσοπάνη

Σχολιάστε