Ολυμπιακή Παιδεία – 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα στo σχολείο μας

Με το σύνθημα «Γνωρίζω τα Ολυμπιακά αθλήματα – μαθαίνω για τη βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο να ζεις» το σχολείο μας συμμετείχε  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία».

Με την εποπτεία και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του Σχολείου, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα σύνολο δράσεων (αθλητικές, ενημερωτικές, διαδικτυακές συνδέσεις), συμβάλλοντας στη βελτίωση των φυσικών δεξιοτήτων των μαθητών/-τριών, στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και στην ενίσχυση υψηλών ιδανικών.

Οι μαθητές/τριες γνώρισαν Ολυμπιακά αθλήματα σε ζωντανή σύνδεση με το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία, παρακολούθησαν διαδικτυακές συνδέσεις με Ολυμπιονίκες και διακριθέντες αθλητές, ενημερώθηκαν  για τη Διατροφή και τον υγιεινό τρόπο να ζεις, μίλησαν για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες αλλά και για τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες & τα νέα αθλήματα σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ).

Παράλληλα υλοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Πήγαμε πεζοπορία ως την Έπαυλη Τσιροπινά. Εκεί τα παιδιά έκαναν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, έτρεξαν, χόρεψαν, έπαιξαν και συνδύασαν τον αθλητισμό με τη χαρά της ζωής.

Κατά την επιστροφή μας στο σχολείο οι μαθητές/τριες των τάξεων Δ’΄, Ε’ και ΣΤ’, με την καθοδήγηση του Γυμναστή του Σχολείου μας, επιδόθηκαν σε διάφορα αθλήματα και είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν και να ευαισθητοποιηθούν στη διαμόρφωση συμπεριφορών, δεξιοτήτων και αξιών, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού, όπως ο σεβασμός του άλλου, του συναθλητή ή του αντιπάλου, η εκμάθηση και η τήρηση κανόνων της συλλογικής ζωής, το αίσθημα της αλληλεγγύης, της προσπάθειας, του «ευ αγωνίζεσθαι», της ένταξης στην ομάδα, αποσκοπώντας στην ψυχοσωματική βελτίωση των παιδιών με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας που θα ενθαρρύνει τα μέλη της να ζουν με υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Σχολιάστε