Πλοηγηθείτε στις Τρισδιάστατες Ψηφιακές Εκθέσεις Φωτογραφίας των παιδιών της Ε’ τάξης

Τη σχολική χρονιά 2022-23 στο πλαίσιο Πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο “Η φωτογραφία με μια άλλη ματιά” τα παιδιά της Ε’ τάξης φωτογράφισαν με βάση ορισμένες αρχές.

Σχετικό άρθρο:

Φωτογραφίες που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε!!! Μια εισαγωγή στις πολλές κι εξαιρετικές φωτογραφίες των παιδιών της Ε’ τάξης

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τα παιδιά να αναρτήσουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους σε μια τρισδιάστατη ψηφιακή έκθεση. Χρησιμοποίησαν την online εφαρμογή artsteps.com.

ΣΤΟΧΟΙ:

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Ε’ τάξης να συνειδητοποιήσουν τη χρήση λογαριασμού για την είσοδό τους σε ένα online περιβάλλον. Να διαχειριστούν τις φωτογραφίες ως αντικείμενα προς προβολή (αλλαγή μεγέθους, τοποθέτηση και μετατόπιση). Να είναι σε θέση να επιλέγουν χρησιμοποιώντας ορισμένα κριτήρια. Να πλοηγηθούν σε μια έκθεση φωτογραφίας. Να νιώσουν την ικανοποίηση της έκθεσης των έργων τους στο κοινό. Να εξοικειωθούν με την έννοια της Έκθεσης/ Μουσείου. Να συνεργαστούν στην ομάδα με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Τέθηκε ότι θα δημιουργήσουν μία Τρισδιάστατη Ψηφιακή Έκθεση Φωτογραφίας. Παρουσίαση της online εφαρμογής artsteps.com ξεκινώντας με τη χρησιμοποίηση των στοιχείων του λογαριασμού (ανά θρανίο) και συνεχίζοντας με τον τρόπο επιλογής του περιβάλλοντος του μουσείου και με τη διαχείριση της ανάρτησης των φωτογραφιών τους. Λύθηκαν αρχικές απορίες.
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ: Τα παιδιά δημιούργησαν τις τρισδιάστατες ψηφιακές εκθέσεις έχοντας επιλέξει ποια μορφή μουσείου θα χρησιμοποιήσουν και στη συνέχεια τις καλύτερές τους φωτογραφίες. Τοποθέτησαν τις φωτογραφίες, άλλαξαν διαστάσεις, τις μετατόπισαν, εισήγαγαν “κορνίζες¨.

Παρακάτω βλέπετε ενσωματωμένη την Έκθεση μιας ομάδας κι ακολουθούν σε πίνακα και οι σύνδεσμοι για τις Εκθέσεις όλων των ομάδων. Πλοηγείστε στις Τρισδιάστατες Ψηφιακές Εκθέσεις με κλικ με το ποντίκι και με τα βελάκια από το πληκτρολόγιο.

Τρισδιάστατη ψηφιακή έκθεση_1Τρισδιάστατη ψηφιακή έκθεση_2Τρισδιάστατη ψηφιακή έκθεση_3
Τρισδιάστατη ψηφιακή έκθεση_4Τρισδιάστατη ψηφιακή έκθεση_5Τρισδιάστατη ψηφιακή έκθεση_6
Τρισδιάστατη ψηφιακή έκθεση_7Τρισδιάστατη ψηφιακή έκθεση_8Τρισδιάστατη ψηφιακή έκθεση_9

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

Σχολιάστε