Αφίσες για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο από τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης δημιούργησαν αφίσες με θέμα “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”.

ΣΤΟΧΟΙ:

Τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης να ασκηθούν στη χρησιμοποίηση ενός WEB 2 εργαλείου εκτιμώντας την αξία του λογαριασμού σε εφαρμογή online. Να διαχειριστούν ποικίλα αντικείμενα (εικόνων, σχεδίων, πλαισίων, κειμένων…) για να έχουν ένα όμορφο και μέσα στο θέμα έργο. Να είναι σε θέση να αξιολογήσουν και να ανασύρουν αντιπροσωπευτικές προτάσεις που αφορούν στην Ασφάλεια στο Διαδίκτυο μέσα από ένα πολυσέλιδο pdf αρχείο σχετικό με το κύριο θέμα. Να συνεργαστούν καταλήγοντας σε αποτέλεσμα. Να νιώσουν ικανοποίηση από την παρουσίαση της αφίσας τους.

ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

  • ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ: Έχοντας ως εκκίνηση το μεγάλο ενδιαφέρον των παιδιών για τα διαδικτυακά παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν πολλές συζητήσεις με άξονες τα προσωπικά δεδομένα, το διαδικτυακό προφίλ, τον εκφοβισμό, τον εθισμό. Στη συνέχεια, και με τη βοήθεια παρουσιάσεων, αναπτύχθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τους ιούς, το netiquette, fake news.
  • ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Τα παιδιά έπαιξαν με μεγάλη χαρά σχετικά με το θέμα παιχνίδια τα οποία διατίθενται στη διεύθυνση:
  • https://beinternetawesome.withgoogle.com/el_gr/interland/
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΦΙΣΑΣ: Τα παιδιά έχοντας στη διάθεσή τους ένα 40σείλδο αρχείο pdf το οποίο συμπεριελάμβανε υλικό για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, επέλεξαν μικρές, ακριβείς φράσεις που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε μια αφίσα. Στη συνέχεια συνδέθηκαν στην online εφαρμογή canva.com και δημιούργησαν ψηφιακές αφίσες. Αναζήτησαν υλικό μέσα από την εφαρμογή με λήμματα: internet, internet safety, computer.

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

Σχολιάστε