Πρόγραμμα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας ΕΘΝΟΑ

Το σχολείο μας συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία”, με σύνθημα: «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024» με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μας στη διαμόρφωση συμπεριφορών, δεξιοτήτων και αξιών, οι οποίες εκπορεύονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Ολυμπιακή παράδοση, όπως είναι η φιλία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη και η κοινωνική ευθύνη.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος μία από τις δράσεις μας ήταν η πραγματοποίηση διαδικτυακών συνδέσεων  με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν διαδικτυακά στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας και σε ζωντανή σύνδεση, συνδυάζοντας την εικόνα με την γνώση, έλαβαν πολλές πληροφορίες για τους πρωτεργάτες της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896, τον Συριανό Δημήτριο Βικέλα και τον Γάλλο Πιερ ντε Κουμπερτέν. Ενημερώθηκαν επίσης και για όλους τους κύριους σταθμούς της πορείας των Ολυμπιακών Αγώνων έως το Παρίσι του 2024 λύνοντας παράλληλα και σχετικά κουίζ.

Πολύ σημαντικές ήταν και οι διαδικτυακές συναντήσεις των μαθητών μας με διακριθέντες αθλητές Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, όπως ο Νάσος Γκαβέλας Παραολυμπιονίκης Στίβου, η Σοφία Μαλκογεώργου Συγχρονισμένη Κολύμβηση και ο Αντώνης Τσαπατάκης Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης.

Τέλος, ευχηθήκαμε στους αθλητές καλή επιτυχία για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι!!!

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Σχολιάστε