Ανακοίνωση – Κάλεσμα για συμμετοχή σε Εκπαιδευτικό Όμιλο με θέμα τη Ρομποτική

Σύμφωνα με το ΦΕΚ B’ 4509/25.08.2022 δύνανται να συγκροτούνται και να λειτουργούν στο σχολείο Εκπαιδευτικοί Όμιλοι, μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολόγιου προγράμματος. Στο πλαίσιο λειτουργίας των ομίλων δύναται να προσφέρονται αντικείμενα και δράσεις με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών/τριών.

Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργήσει στο σχολείο μας Εκπαιδευτικός Όμιλος για τους μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης.

  • Θέμα του Ομίλου : Ρομποτική
  • Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Ομίλου: κα Μαρία Ιωσηφίδου
  • Δηλώσεις ενδιαφέροντος συμμετοχής στον εκπαιδευτικό όμιλο υποβάλλονται από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών μέχρι τις 5 Οκτωβρίου στη Διεύθυνση του σχολείου.
  • Οι όμιλοι λειτουργούν μετά το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα και η αποχώρηση των μαθητών/τριών που συμμετέχουν γίνεται με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Η λειτουργία του Ομίλου  θα ξεκινήσει  την Τρίτη 18 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί  με το πέρας του διδακτικού έτους. Το ωράριο λειτουργίας του ομίλου είναι 2 διδακτικές ώρες, μία φορά την εβδομάδα και μετά το πέρας των μαθημάτων, κάθε Τρίτη 13.15 με 15.00. 

  • Για να θεωρηθεί επιτυχής η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον όμιλο απαιτείται:

α)  συστηματική παρακολούθηση. Ο/Η μαθητής/τρια δεν μπορεί να απουσιάσει πάνω από οκτώ (8) διδακτικές ώρες ετησίως,

β)  εκπόνηση εργασιών ή και πραγματοποίηση οποιουδήποτε άλλου έργου τους ανατεθεί από τον/την υπεύθυνο/η του ομίλου. Μαθητές/τριες που δεν ανταποκρίνονται συστηματικά στις παραπάνω υποχρεώσεις χάνουν το δικαίωμα συνέχισης της παρακολούθησης των εργασιών του ομίλου και διαγράφονται από τον όμιλο.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησης του ομίλου ο/η μαθητής/τρια λαμβάνει βεβαίωση επιτυχούς συμμετοχής.

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε το παιδί σας να συμμετάσχει στον Εκπαιδευτικό Όμιλο να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επιλέγοντας τον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSetw8ZZgNkq5m_1kQPoZFlbNVgqKNpwYuQf0XZLMMljY3swfw/viewform?usp=pp_url (αγνοήστε το αρχικό μήνυμα: “Συνδεθείτε στο Google, για να αποθηκεύσετε την πρόοδό σου. Μάθετε περισσότερα”)

* Απαιτείται

Από τη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας Σύρου

Σχολιάστε