Οι υπολογιστές του εργαστηρίου Πληροφορικής – από τα παιδιά της Α’ (2022-23)

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Α’ τάξης τη σχολική χρονιά 2022-23, ανάμεσα στα άλλα, δημιούργησαν και ζωγραφιές που παρουσιάζουν το υπολογιστικό σύστημα που έχουμε στο εργαστήριο Πληροφορικής.

ΣΤΟΧΟΙ:

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Α’ τάξης να μάθουν να διαχειρίζονται το ποντίκι με σταθερότητα, αναπτύσσοντας λεπτές δεξιότητες. Να εμπεδώσουν τα μέρη του υπολογιστικού συστήματος. Να αρχίσουν να δίνουν προσοχή στις λεπτομέρειες, όπως είναι τα καλώδια και οι θύρες USB. Να εκφραστούν αισθητικά γιατί, όπως θα δείτε παρακάτω, κάθε άλλο μαύρες έχουν αποτυπωθεί, για παράδειγμα, οι κεντρικές μονάδες! Να συνεργαστούν ώστε να καταλήξουν σε ένα όμορφο έργο.

ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Αναφέραμε και πάλι ποια είναι τα μέρη του υπολογιστικού συστήματος που βλέπουμε στο εργαστήριο Πληροφορικής και πώς θέλουμε να τα ζωγραφίσουμε πολύχρωμα!
  • ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ – ΕΠΙΔΕΙΞΗ: Παρουσιάστηκε το λογισμικό Revelation Natural Art με τα πιο βασικά του εργαλεία που θα χρησιμοποιούνταν.
  • ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: Τα παιδιά ζωγράφισαν σταδιακά όλα τα μέρη του υπολογιστικού συστήματος. Ιδιαίτερα δύσκολος αποδείχτηκε ο εκτυπωτής που του δώσαμε τρισδιάστατη μορφή!

Σας καλούμε να δώσετε και ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ στις οθόνες: κάθε οθόνη περιέχει μια ολόκληρη ζωγραφιά που την επέλεξαν τα παιδιά μετά από συζητήσεις ανά ομάδα και την “έσυραν” ως αντικείμενο και την προσάρμοσαν με πολλή-πολλή επιμέλεια!!!
[metaslider id=2741 cssclass=””]

Μαρία Ιωσηφίδου – εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΤΠΕ)

Σχολιάστε